"Alsancak canisi"nden kan donduran hareket!..

Alsancak canisinin, 69 yaşındaki mimar Ayla Coşkunlar’ı vahşice öldürdükten sonra kolundan aldığı bileziklerden birini, Bursa’da yaşayan sevgilisine verdiği ortaya çıktı.

"Alsancak canisi"nden kan donduran hareket!..
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre olay, geçen 27 Mayıs günü öğle saatlerinde Alsancak'ta meydana geldi. İddiaya göre 69 yaşındaki mimar Ayla Coşkunlar evde tek başına olduğu sırada kapı zili çaldı. Kendini "Polis" olarak tanıtarak içeri giren saldırgan, yaşlı kadını önce yumruk ve tekmelerle dövdü, ardından başını defalarca betona vurdu. Daha sonra Coşkunlar'ın kolundaki altın iki bileklik ve bir kalın bileziği alarak kaçtı.

İlk dakikada ihbar

Kendisi gibi mimar olan eşi tarafından kanlar içinde evin mutfak kısmında bulunan talihsiz kadın, tedavi gördüğü hastanede 18 gün sonra hayatını kaybetti. Dairenin alt katındaki bir işletmenin güvenlik kamerasının ise yaşananları saniye saniye kaydettiği belirlendi. Ayrıca saldırgan, apartmandan çıkıp sokakta yürüdüğü sırada da yine güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Saçlarını boyattığı belirlenen zanlının sokağa girip çıkması ve cinayeti işlemesinin 12 dakika sürdüğü belirlendi. Eşini kaybeden gözü yaşlı Sabri Coşkunlar, önceki gün atv'nin sevilen ve reyting rekorları kıran Müge Anlı ile Tatlı Sert programına konuk oldu.

Coşkunlar, eşinin katilinin yakalanmasını isterken programın yayınlamasının ilk dakikasında ihbarlar gelmeye başladı. Sayısız cinayetin aydınlanmasında önemli rol alan Müge Anlı ve ekibine gelen ihbarlardan zanlının adının Can Candan olduğu ve zaman zaman Cemil sahte ismini kullandığı belirlendi. Zanlının, ihbarlara göre, eşinden boşandığı ve iki çocuğu olduğu, İstanbul Beylikdüzü'nde kahvehanelerde garson olarak çalıştığı ifade edildi. Zanlının bir süre çalıştığı kahvehanenin sahibi de atv'yi arayarak bilgi verdi. Zanlının bir ay önce "İzmir'e gidiyorum" diyerek işten ayrıldığını, hatta yol parası olmadığı için kahvehanedeki arkadaşları arasında para toplayıp yanına verdiklerini söyledi.

Sevgiliye bilezik

Kimliğinin "Can Candan" olduğu ileri sürülen zanlının, olayın meydana geldiği Alsancak 1453 sokakta cinayetten 2 gün önce de gittiği, burada bir işletmeye giderek, "Garson lazım mı?" diye sorduğu ve "Eğer gerekirse telefonumu bırakayım" dediği ancak işletme sahibinin elemana ihtiyaçları olmadığı için zanlının telefonunu almadığı da öne sürüldü. Zanlının o sokakta dolaştığı sırada Ayla Coşkunlar'ı balkonda otururken gördüğü ve kolundaki bilezikleri farkedip, cinayeti iki gün sonra planlayarak işlediği tahmin ediliyor. Katil zanlısının olayın ardından Bursa'ya gittiği, Ayla Coşkunlar'ın kolundan aldığı kanlı bileziği burada yaşayan sevgilisine hediye olarak verdiği de ileri sürüldü. Polis, zanlının Bursa'daki sevgilisinin izini ararken gözü yaşlı mimar Sabri Coşkunlar "Bu caniliği yapan kişi insan olamaz. Elimde resmi ile dedektif gibi kapı kapı gezip soruyorum. Son olarak bir kuaför bu kişinin saçlarını boyattığını söyledi" dedi.

Beylikdüzü'nde gasp iddiaları

Öte yandan program sırasında arayan bir izleyici, bu kişinin çalıştığı kahvehaneye zaman zaman gelip gittiğini ve o dönemde yakın çevrede, demir sopayla arkadan vurarak 4 farklı gasp olayının yaşandığını ve bir tanesini de bu kişinin yaptığından emin olduğunu ileri sürdü. Müge Anlı'nın ekibi de yaptığı araştırma ardından, caninin çalıştığı o dönemde gasp olaylarının olduğunu doğruladı.

Üzerine yürüdü

Yeni Asır ihbar hattını arayan H.C. isimli bir kadın ise Yıkık Kemer'de zanlının eşkaline uyan bir kişiyi parkta gördüğünü, kendisine baktığını farkedince birden üzerine doğru yürümeye başladığını, kendisinin korkarak hemen uzaklaştığını söyledi.