Erdoğan: "CHP Atatürk'e layık değil"

Balıkesir’de toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarıyla tepki çeken ana muhalefeti eleştirdi.

"CHP Atatürk'e layık değil"
Yeni Asır'dan Mesut Altun'un haberine göre Erdoğan, “CHP 78 yıldır Atatürk’ün mirasını talan etmekten başka iş yapmadı. Atatürk şu anda sağ olsa gidecek yer arardınız. Çünkü layık değilsiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için dün Balıkesir'deydi. Batı'yı eleştiren Erdoğan, "Bugün milyarlarca insanın gözünde Avrupa, demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin değil baskının, şiddetin, Nazizm'in merkezidir. Karşımızda her bakımdan çürüyen bir kıta var" dedi.

Avrupa ve dünya genelinde vatandaşların referanduma rekor katılım gösterdiğini söyleyen Erdoğan, özetle şunları söyledi:

NAZİZMİN MERKEZİ: 16 Nisan yaklaştıkça hem Avrupa hem terör örgütleri hem de Türkiye düşmanı çevrelerin elleri ayaklarına dolaşıyor. Avrupa öyle bir hale geldi ki bitti, tükendi. Ama bedelini ağır ödeyecekler. Bu süreçte yüzyıllardır savunduklarını iddia ettikleri ne varsa, hepsi yerle yeksan oldu. Bugün insanların gözünde Avrupa, baskı ve şiddetin, Nazizm'in merkezidir. Karşımızda her bakımdan çürüyen bir kıta var.

ASİL TAVRI ALKIŞLIYORUM: Yurt dışındaki vatandaşlarımız 27 Mart'ta oy kullanmaya başladılar. Rekor katılım var. İnsanlarımız kilometrelerce yol kat ederek temsilciliklere gelip oy kullanıyor. Bu asil tavrı alkışlıyorum.

PARLAMENTO VATANİ GÖREV: 'Gençlerimizin ömür boyu maaş almasına ve askere gitmemesine karşı çıkıyoruz' diyorlar. Burada parlamento üyeliğine saygısızlık yapıyor. Oraya gelen gençler vatani görevi yapmaya geliyorlar. Gerekirse onlar için bedelli askerlik gibi yasal düzenleme yapılır.

KİBRİ İFŞA EDİYORLAR: Sandıktan evet çıkacağı netleştikçe millete besledikleri kin ve kibri ifşa ediyorlar. Bir kendini bilmez çıkmış, evet diyenleri denize dökmekten bahsediyor. Diğeri CHP'nin eski başkanı, "Hayır çıkarsa, düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz" diyor.

FETÖ'YE DİYET BORCU: Ana muhalefetin başındaki zat FETÖ'ye diyet borcunu ödeme derdinde. Pensilvanya'dan kulağına fısıldanan safsataları iddia diye ortaya atıyor. İdam 16 Nisan hallolduğu anda parlamentoya gelecek. Kılıçdaroğlu "Parlamentoda evet derim" diyor. İnşallah orada da çakmaz. Bana geldiği anda onaylarım. Şehitlerimizin katillerini affetme yetkisi yok.

ÇALIŞ DA GEL: Ne diyor? Meclis'in yetkileri elinden alınıyor. Yalan söylüyor. 550'yi niye 600'e çıkardılar? Güçlendiriyoruz. Kılıçdaroğlu! Dersini çalış da gel. Denetlemede şu anda benim kişisel suçlardan yargılanmam yok. Yeni dönemde kişisel suçlardan dolayı yargılanmam söz konusu.

ATATÜRK SAĞ OLSA: Bunlar senelerdir sadece vesayete sırtını dayayarak kazanmaya alışmış. Ağızlarını her açtığında "Biz Atatürk'ün partisiyiz" derler. Şu anda sağ olsa gidecek yer ararsınız. Çünkü layık değilsiniz. Atatürk'ün cumhuriyeti emanet ettiği gençlere saygısızlık yapıyorsunuz.
Halkçıyız diyorlar, milleti aşağılıyorlar. FETÖ'cü hainlerin gönüllü avukatlığını yapıyorlar. Devletçiyiz diyorlar, ülkede ne kadar devlet, millet düşmanı varsa hepsini bağrına basıyorlar. Bunlar tam bir mirasyedi. 78 yıldır Atatürk'ün mirasını talan etmekten başka hiçbir iş yapmadılar.

ALLAH İNTİKAMINI ALACAK: İşte İdlib'de kimyasal silahlarla 150'ye yakın insanı öldürdüler. İnşallah Allah bunların intikamını alacaktır.

ÇOK GÜÇLÜ EVET: Sadece evet yetmez. Çok güçlü bir evete ihtiyacımız var. 16 Nisan inşallah yeni bir milat olsun.