Kenan Sofuoğlu: "FETÖ benden para istedi"

Kenan Sofuoğlu: “2010’da İddaa’dan gelen büyük miktar parayı yardım için kullanacaktım. Bunu duyan FETÖ'cüler bu parayı benden hesaplarına yatırmamı istedi.”

"FETÖ benden para istedi.."
Takvim'den Serkan Ünlü'nün haberine göre Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu FETÖ'cülerin kendisine İddaa'da kazandığı gelirden sonra birdenbire nasıl yaklaştığını, yüklü miktar parayı alabilmek için çevirdikleri dümenleri bir bir anlattı. İşte Sofuoğlu'nun o açıklamaları: "O dönem yaşadıklarım benim eskiden cemaat denilen FETÖ'cülerin gerçek yüzünü anlamam için vesile oldu. 2009-2010 yılıydı. İddaa'dan gelen büyük bir miktarı yardım için kullanacaktım. Herkese bu parayı benden istemeye başladı. Yurt dışındaki yarışmalarda bu grupla temasım olmuştu. Yarışlarımı izler, ibadetlerim için yardımcı olurlardı. O zaman 'Bu parayı bizim Kimse Yok Mu Derneğimize ver' dediler. Çok fazla ısrarcı oldular."

ONLARIN GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜM

"İddaa parası için bana neredeyse baskı yapan arkadaşların tavırlarından huylandım. Sonra Almanya'da bir kuruma vereceklerini söyleyip yurt dışında bir hesaba yatırmamı istediler. Parayı tabii ki vermedim ama onların gerçek yüzlerini gördüğüm ilk olay buydu. Benim gibi bir adama bile baskı yapmaya kalktılar. Bu tarihten sonra bu gruba mesafe koydum."

PRENSİPLERİM BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Çizgisinin belli olduğunu söyleyen Sofuoğlu, "Prensiplerimden taviz vermem. 15 Temmuz gecesi beni meydanlara çağırdılar Ama gitmedim. Gitsem şov yapıyor derlerdi" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ İSTEDİ

15 sporcuyu Akyazı'daki pistinde yetiştirdiğini söyleyen Sofuoğlu, "Bunların 8 tanesi şu an Avrupa'da yarışıyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan benden sporcu yetiştirmemi istedi. Bunun için çalışıyorum" diye konuştu.

VARSIN SPONSOR OLMASINLAR

Kenan Sofuoğlu Erdoğan'ı sevdiği için bazılarının kendisine sponsor olmadığını söyledi. Sofuoğlu, "Ben Erdoğan'ı seviyorum diye sponsor olmayacaklarsa varsın olmasınlar" dedi.
Konular Spor Haberleri