"HANIMAĞA" GÜZİN AKKUŞ VATAN'A KONUŞTU!

Eski polis özgürlüğün tadını çıkarıyor

"HANIMAĞA" GÜZİN AKKUŞ VATAN'A KONUŞTU!

Polislikten atıldıktan sonra 20 sabıkalıdan oluşan çete kurup eğlence mekanlarını haraca bağladığı, bir kişiyi de yaraladığı iddiasıyla yargılanan ve 10 gün önce tahliye olan “Hanımağa” lakaplı Güniz Akkuş VATAN'a konuştu.

Polislikten atıldıktan sonra haraç çetesi kurarak kendisine “Hanımağa” lakabını takan Güniz Akkuş, eğlence mekanlarını haraca bağladığı ve Reina'yı basıp havaya ateş edip sahibini de tehdit ettiği iddiasıyla 16 Haziran 2006 tarihinde tutuklandı. Akkuş hakkında “yağma”, “tehdit”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak” suçlarından 98 yıl hapis cezası istendi.

Tam 3 yıl cezaevinde kaldı

Üç yıl cezaevinde kalan Akkuş, yargılandığı çete davasında 14 Nisan 2009'da tahliye edildi ancak “sahte kimlik kullanmak” suçundan hakkında 2 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu için cezaevinden çıkamadı. İki ay da bu suç nedeniyle cezaevinde kalan Güniz Akkuş, 16 Haziran tarihinde tahliye oldu.

Şu günlerde özgürlüğün tadını çıkaran Akkuş, dün avukatıyla beraber Beyoğlu Adliyesi'ne geldi. Her zamanki gibi şık giyimi ve kolundaki ve göğsündeki dövmelerle dikkat çeken Akkuş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Hep farklı bir kızdım”

Fiziği ve yaşama bakış açısıyla hep diğer kızlardan farklı olduğunu belirten Güniz Akkuş, 10 gündür özgürlüğün tadını çıkarıyor. Tahliye oluşuna en çok anne ve babasının sevindiğini belirten Akkuş, kolundaki ve göğsündeki dövmelerle ilgili şunları söyledi: “Kendimi Fatih Sultan Mehmet gibi hissediyorum. Özgür ve fetheden. Kolumdaki Pegasus dövmesi özgürlüğün fethediciliğin simgesi. Göğsümdeki gül dövmesini ise sevdiğim için yaptırdım. O kadar özgürlüğüne düşkün bir kız olarak 3 yılımı cezaevinde geçirmem zor oldu ama cezaevinde sabırlı olmayı öğrendim. Her şey kader. Cezaevinde toplu olarak yaşamayı öğreniyorsun. Şeyh gibi ya sabrı öğreniyorsun.

”İçeride ablalık yaptım”

Orada çok durumu kötü olan insanlar var yardıma ihtiyacı olan insanlar vardı. Ben elimden geleni yaptım. Yapmam gerekenleri yaptım. Ablalığımı gösterdim orada. Cezaevini orada yaşayan bilir dışarıdaki insan anlayamaz. Ama Allah kimseyi düşürmesin. Yurtdışında doğdum büyüdüm. O nedenle hep farklıydım. Ama şunu söyleyebilirim ben hep doğruluğumdan kaybettim Her zaman yüce Türk adaletine, hakimlere ve bir de avukatı Mustafa Avlağı'ya güvendiğini söyleyen Güniz Akkuş, davaları bitince büyüdüğü Almanya'ya gitmek istediğini söyledi.

Deniz, temiz kız

Yargılandığı süre boyunca kıyafetleri ve bakımıyla dikkat çeken Güniz Akkuş cezaevinde sabırlı olmayı öğrendiğini belirterek Deniz Seki'nin ilk duruşmada çıkması için dua ettiğini söyledi. Deniz Seki'nin çok iyi bir kız olduğunu belirten Güniz Akkuş, “Aynı koğuşta değildik. Ama zaman zaman bir araya geldik. Ben onun suçsuz olduğuna inanıyorum. İlk mahkemesinde çıkar inşallah. Temiz bir kız” dedi.

GÜNİZ AKKUŞ KİMDİR?

Almanya'dan Türkiye'ye ailesiyle gelen ve polis okulundan 2000'de mezun olan Akkuş 'Yunus' olarak bilinen Motorize Ekipler Amirliği'nde göreve başladı. Kısa süre sonra Narkotik Şube Müdürlüğü'ne atandı. Sedat Peker'in adamı Atilla Yıldırım ile gönül ilişkisine girdiği ve bir eğlence mekânında beylik tabancasıyla havaya ateş açtığı için hakkında soruşturma başlatıldı ve Hassas Şube Müdürlüğü'ne sürüldü. Görev yerini terk etmek suçundan meslekten ihraç edildi. Bir yıl sonra görevine iade edildiğinde Kilis'e gönderilince kendisini sürdürenleri tehdit eden Güniz'in meslekle ilişiği tamamen kesildi.

Burak Bilge / VATAN