"Kırgın Çiçekler"in iddialı oyuncusu konuştu!

Atv ekranlarında yayınlanan ve her hafta reyting rekorları kıran 'Kırgın Çiçekler' dizisinin kötü karakterinden Nil Keser, dizide istediklerini elde etmek için her şeyi yapan, her yalanı söyleyen bir öğrenciyi canlandırırıyor.

"Kırgın Çiçekler"in iddialı oyuncusu konuştu!
Nil Keser'in Yeni Asır'da yayınlanan röportajı...

Oyunculuk serüveniniz nasıl başladı?


Bahçeşehir Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı'ndan mezunum. Son iki senedir profesyonel olarak oyunculuk yapıyorum. Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde oyunculuk dersleri aldım. 'Çılgın Dersane Üniversitede' dizisiyle oyunculuğa başladım. 'Bizim Hikaye' isimli sinema filminde oynadım. Cansel Elçin'in yazıp yönettiği 'Melekleri Taşıyan Adam' filminde de ufak bir rolüm var.

Dizide kötü bir karakteri oynuyorsunuz. Oynarken 'Bu kadar da olmaz' dediğiniz oldu mu?

Sürekli diyorum aslında. (Gülüyor) Her senaryo geldiğinde, 'Ah Defne sen nasıl bir insansın, bunu da mı yapacaksın be kızım' diye tepkiler veriyorum. Ama bu karakteri oynarken zevk alıyorum, çünkü kendinle hiçbir benzerliği olmayan bir karakteri canlandırmak bana göre büyük bir şans ve tecrübedir.

Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

Yolda genelde teyzeler "Ah kızım, üzme şu çocukları" diye tepki veriyorlar. Yakın çevremdekiler de "Senin ne kadar iyi bir insan olduğunu bilmesek senden nefret edeceğiz" diyorlar.

Canlandırdığınız karakter çok hırslı; sizin de hırslarınız var mı?

Canlandırdığım karakterle hiçbir alakam yok. Tabii ki her insanın kötü bir yanı vardır ama 'Defne' karakteri benim karakterimin tam zıttı. Hayatım boyunca hırslı bir insan olamadım. Bazen küçük dozda hırs iyi olabilir ama benim içimde o bile yok. Bana göre bu kadar fazla hırs insanı yok eder.

Siz, canlandırdığınız karakteri nasıl tanımlarsınız?

Canlandırdığım karakter tam annesinin kızı. 'Defne'; zengin bir ailede şımartılarak büyümüş, annesini rol model alan, her şeyde ön planda olmak isteyen ve bunu parasıyla yapabileceğini düşünen bir kız. İnsanların değerinin parayla belirlendiğine inanıyor.

Defne'nin bu kadar acımasız olmasını neye bağlıyorsunuz?

Çünkü ne kadar parası olsa da içten içe kendisinin yetersiz olduğunun farkında. Kendisine rakip olabilecek herkesi ezip yok etmek istiyor. Kendisine en büyük rakip olarak da yetimhane kızlarını görüyor. Çünkü hayatındaki herkes bir anda onlara ilgi göstermeye başlıyor.

Sizin anneniz diziyi izlediğinde ne yorum yapıyor?

Bu soruyu gülerek cevaplıyorum. Annem diziyi izlerken benim sahnelerimi izleyemiyor. Ayağa kalkıyor, odada sinirli sinirli dolaşıyor. Sonra bana dönüp "Ya sen ne gıcık bir kızsın, seni izlemeye dayanamıyorum" diyor. (Gülüyor) Biz de babamla gülüyoruz, ne yapalım. Annem bile bana gıcık oluyorsa herkes olabilir; buna hazırlıklıyım.

Sizce, insanları 'Defne' gibi davranmaya iten sebepler nelerdir?

'Defne', kendisine zarar gelmesin diye herkesin canını yakabilir ve sonra hiçbir şekilde de pişmanlık duymaz. Sanırım bunun nedeni; yetişme şekli ve ailenin tutumu.

'Defne' ile hangi özellikleriniz benziyor?

Karakteri incelerken bunu çok düşündüm. 'Defne' ile tek benzer yanımız var; o da annesinin kızı, ben de annemin kızıyım. Ama ikimizin annesi arasında uçurumlar var. 'Defne' karakteri benim gerçek hayatta asla katlanamayacağım biri.
Konular Röportaj