"KIZIMI GERİ GÖNDERSİNLER"

Bir annenin feryadı: "Kızımı geri göndersinler"

"KIZIMI GERİ GÖNDERSİNLER"

11 yaşındaki bir kız çocuğunun, mevsimlik işçi olarak gittiği Konya'nın Çumra ilçesinde çadırından 23 yaşındaki bir gençle evlendirilmek üzere kaçırıldığı ileri sürüldü.

Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Turunçlu beldesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçinen Güççük ailesinin tek kızı olan 11 yaşındaki Havva Güççük, okulların kapanması ile birlikte mevsimlik işçi olarak çalışmak üzere ağabeyleri ve amcalarıyla birlikte Konya'nın Çumra ilçesine gitti. 11 yaşındaki Havva, yaklaşık bir hafta sonra gece yarısı kayıplara karıştı. Büyük şok yaşayan Güççük ailesi, çadır komşularının da aynı gece ortadan kaybolduğunu görünce Havva'yı askerden yeni gelen çocukları Ali G. ile evlendirmek amacıyla kaçırdıklarını iddia ederek, adli mercilere suç duyurusunda bulundu. 26 Mayıs 2009 tarihinden beri kızlarından haber alamayan Güççük ailesi, kızlarının bulunması için Konya, Osmaniye ve Ceyhan'da savcılıklara başvurdu. Kızlarının izine Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde ulaşan aile, polisten yardım istedi. Küçük kızın tutulduğu eve baskın yapan polis, Havva Güççük ve kaçıranların kısa bir süre önce evden ayrıldığını belirledi. Bu olaydan sonra kızlarının izini kaybeden Güççük ailesi, yetkililerden
yardım istedi.

Kızlarını kaçıran kişilerin Ali G., ağabeyi Mehmet G. ve babaları Mahmut A. olduğunu öne süren baba Mehmet Güççük (49), "Biz her yıl Konya'nın Çumra ilçesine giderdik. Bu yıl hayvanlarımızı otlatmak için biz köyümüzde kaldık. Çocuklarım amcalarıyla birlikte gitti. Kızımı kaçıranlar da her yıl aynı yere gelirdi. Askerden yeni gelen oğullarıyla evlendirmeyi düşünmüşler. Önce kızımın aklını çelip, ardından da çadırlarını, eşyalarını bırakıp kaçırmışlar" dedi.

Adana'nın Ceyhan ilçesi yakınlarında hayvancılık yaptığı için çadırda yaşayan Mehmet Güççük, tek kızının 11 yaşında okul çağında kaçırıldığını dile getirerek, "Kızım daha çok küçük. Onu kandırarak kaçırdılar. Ama ben onların peşini bırakmayacağım. Kızımı eninde sonunda bulacağım" diye konuştu.

Kızının henüz 11 yaşında olmasına rağmen evlendirilmek için kaçırılmasının üzüntüsünü yaşayan anne Elif Güççük ise, "Ailemizin okuyan tek çocuğu olarak, öğretmen olma hayalleri kuruyordu. O daha bir çocuk. Okuyup öğretmen olmak istiyordu. Günlerdir gözümüze uyku girmiyor. Okuyup öğretmen olduktan sonra kendi ellerimle gelinliğini giydirme hayalini kurarken bize bu acıyı reva gördüler. 11 yaşında bir kızı 23 yaşında biriyle evlendirmek hangi kitapta yazar. Onun evlilik çağı henüz gelmemişti" dedi.

Kızını kaçıranlara, "Benim kızım 11 yaşında, hala oyun çağında. Ben onların çocuğunu kaçırsam ne yaparlardı acaba. Biraz bizi kendilerinin yerine koysunlar ve vicdana gelsinler. Kızımı geri göndersinler. O benim biricik kızım" diye seslenen anne Güççük, kızının kendilerine teslim edilmesini istedi.