Begüm Şen: "Onu her gün özlüyorum"

Begüm-Adnan Şen çiftinin 16 yaşında hayatını kaybeden oğulları Alp’in ismi, genç yaşına rağmen boyundan büyük projesi ‘iyİlİk’ ile ölümsüzleşti.

"Onu her gün özlüyorum..."
Sözcü'den Edda Sönmez'in haberine göre Begüm-Adnan Şen çiftinin 16 yaşında hayatını kaybeden oğulları Alp'in ismi, genç yaşına rağmen boyundan büyük projesi ‘iyİlİk' ile ölümsüzleşti.

Anne Begüm Şen, “Onunla gurur duyuyor ve çok özlüyorum” diyor.

HASTALARA UMUT OLDU

Alp Ali Şen, sınıf arkadaşlarıyla birlikte, gönüllülerin bağışladığı 150 bin doku örneğinin imkansızlıktan incelenememesinden yola çıkıp ENKA iyİLİK Projesi'ni başlatmıştı. Alp Ali Şen'in kaybından sonra onun bayrağını devralan sevenleri çok önemli bir kurumu hizmete açtı.

GÖRSEYDİ HAVALARA UÇARDI

Projeyi büyütmeye karar veren aile, Alp Şen Vakfı'na sağlanan bağışlarla İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki kemik iliği bankasında bir laboratuvar kurdu. Laboratuvarın açılışında konuşan Begüm Şen, “Alp şu an burada olsaydı mutluluktan havalara uçardı” dedi.

Alp'in adını sevenleri yaşatacak

Laboratuvarın açılışına Alp’in projeye birlikte başladığı kız arkadaşı Ceren Akıncı’nın duygusal konuşması damga vurdu. Şen Ailesi, Ceren’i tebrik edip, “Alp’in adı senin gibi sevenleri sayesinde yaşayacak” diyerek genç kıza sarıldı.

Begüm Şen: "Onu her gün özlüyorum"

Oğlumu çok özledim

Oğlunuzun ilk adımlarını attığı proje sayesinde bugün büyük bir başarıya imza atıldı. Alp Ali Şen'in babası olarak ne söylemek istersiniz?

Adnan Şen: Bugün benim için hem çok kolay hem de çok zor. 15-16 yaşında çocuklar ayağa kalkıyor ve neleri başarıyor. Alp bu konuyu bana ilk getirdiğinde çok heyecanlı olduğu için ona destek oldum. Bir de projeye maddi destek sağlamak adına diğer ofislere, işadamlarına gittiği zaman hem istemeyi öğrenecekti hem de hayata alışacaktı. Bu çok güzel çünkü istemeyi öğrenmek de bir meziyet. O şekilde başladılar ve proje bugünlere geldi.

Bugün için ‘büyük gün' diyebilir miyiz?

Benim için esas önemli gün, bu laboratuvarda ilk ilik eşleşmesinin yapılacağı gün olacak. İşte o zaman, “Başlıyor” diyebileceğiz. Bu iş bir yazıcı satın alıp toner ihtiyacını karşılamaya benziyor.

Peki neden İstanbul Üniversitesi?

Oğlum ve arkadaşları için her şey burada başladı. Ben de bu yüzden burada devam ediyorum. Allah ömür versin, gücümüz yettiğince ve hayatta kaldığımız sürece de burası çalışacak.

Alp'e ne söylemek isterdiniz?

“Çok özledim seni”
derdim önce; sonra da “Nerede kaldın?” diye sorardım…

Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz

Öncelikle duygularınızı alabilir miyiz?

Begüm Şen: Anne olarak duygularımı ifade etmekte çok zorlanıyorum çünkü tarif edilemez bir şey yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum. 14 yaşında bir oğlum daha var, adı da Can. Onunla birlikte ailece yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Yaşadığımız trajedi sürekli aklımızda ve kalbimizin bir köşesinde… Bugün tabii ki oğlumla gurur duyuyorum. Alp'in bu tür sosyal sorumluluk çalışmalarına katılması, genç yaşta önemli bir projeyi iyi bir noktaya getirip bize bebeğimiz gibi teslim etmesi çok değerli. İki senedir de bu konuda canla başla çalışan eşim Adnan Şen'e, Alp Şen Vakfı'na sonsuz teşekkür ediyorum. Bu hakikaten çok gurur verici.

Alp ile en çok ne yapmayı özlediniz?

Her şeyden önce oğlumu özledim… Onunla yatmayı, uyumayı, film seyretmeyi, sohbet etmeyi, koynumda olmasını, kısacası her şeyini özledim. Her gün özlemeye de devam ediyorum.
Alp başlattığı projeyle büyük bir başarıya imza attı. Şu an burada olsa ona neler söylemek isterdiniz?
Alp şu an burada olsaydı mutlaka mutluluktan havalara uçuyor olurdu. Yerinde duramayan, enerjisi yüksek bir çocuktu. Onun yerine şimdi ben mutlu ve gururluyum. Alp'in de şu anda burada, yanımda olduğuna ve bizi gördüğüne inanıyorum.

Alp umut ışığı oldu

Bu özel güne dair duygularınızı öğrenebilir miyim?

Ali Şen: Alp'in arkadaşlarıyla birlikte başlattığı bu özel projeyi devam ettirebilmemiz çok büyük bir olay. İlik nakli bekleyen insanlarımıza yardım eli uzatabilmek için Alp umut ışığı oldu.
Şu an Alp'i karşınızda görseniz ona ne söylemek isterdiniz?
Ona onu çok sevdiğimi söylerdim…

İlişkimiz çok farklıydı

Ceren Akıncı, Alp Ali Şen'le Enka Lisesi'nde öğrenciyken tanışmış. ENKA iyİLİK Projesi'nde faal olarak çalışan ve Alp'in 11'inci sınıfta kız arkadaşı olan Ceren de bu özel günde oldukça duygusal anlar yaşadı…

Alp'le ilişkinizi nasıl tanımlarsın?

İlişkimiz jenerasyonumuza göre çok farklıydı. Gezelim, tozalım diye düşünmek yerine insanlara nasıl yardım edebiliriz savaşı içindeydik. Şu an keşke yanımda olsaydı. Onun sevgisini iyilik yaparak devam ettirmeye çalışıyorum.

Begüm Şen: "Onu her gün özlüyorum" - Resim : 2