1 günde 30 terörist öldürüldü!..

Hakkari, Tunceli ve Irak'ta PKK’lı teröristlere yapılan hava destekli operasyonlarda bir günde 30 terörist etkisiz hale getirildi.

1 günde 30 terörist öldürüldü!..
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre TSK, havadan ve karadan PKK’lı teröristlere aman vermiyor.

Hakkari, Tunceli ve Irak’ın kuzeyinde bir günde 27'si hava harakatlarıyla 30 terörist etkisiz hale getirildi.

Irak’ta 13, Hakkari Şemdinli ve Çukurca’da 15, Tunceli’de ise 2 terörist öldürüldü. TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, Irak kuzeyinde icra edilen hava harekatı ile saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen, silahlı 13 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT BULUNDU

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Sarebatin Tepe bölgesinde devam eden operasyonlarda İHA ile tespit edilen 12 terörist hava harekatı öldürüldü. Çukurca’da ise Çığlı bölgesi güneyinde yine hava harekatıyla İHA ile tespit edilen 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Tunceli Ovacık ilçesi kırsalında ise sıcak çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Ovacık kırsalında operasyon başlattı. Sıcak temas sağlanan teröristlerden ikisi etkisiz hale getirildi.

Operasyonda, birer adet kalaşnikof piyade tüfeği, kesin nişancı tüfeği ve Glock marka tabanca ile çok miktarda el bombası, sırt çantası ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.