1 milyon dolarlık hisse cinayeti

İstanbul Bakırköy’de Azeri iş adamı Etimad İsmayılova’yı silahla öldüren iş adamı Gözal Damirov, şoförüyle birlikte yakalandı. İki iş adamının bir şirketteki 1 milyon dolar değerindeki hisse yüzünden anlaşmazlık yaşadığı ortaya çıktı.

1 milyon dolarlık hisse cinayeti
Sabah Gazetesi'nin haberine göre Bakırköy'ün Şenlikköy Mahallesi Florya Caddesi'nde önceki akşam 20.00 sıralarında yaşanan olayda, İş adamı Gözal Damirov, yine iş adamı olan Azeri vatandaşı Etimad İsmayılova'yı Glock marka silahıyla vurup öldürdü. Olayın ardından kaçan zanlı Damirov, Etiler'de şoförü ve suç aletiyle birlikte polise teslim oldu.

Polisin tespitine göre, Etimad İsmayılova ile Gözal Damirov arasında bir şirketin 1 milyon dolar değerindeki yüzde 2'lik hisse devri nedeniyle anlaşmazlık oldu, cinayet de bu nedenden kaynaklı tartışmanın ardından yaşandı. İddiaya göre ikili olay günü öğle saatlerinde konuyu çözüme kavuşturmak için buluştu. Ancak devir işlemi bir türlü yapılamadı. Damirov bir süre sonra ayrıldı ve silahıyla birlikte tekrar döndü. Tartışma sonrası da cinayeti işledi.

Star Gazetesi Köşe Yazarı Sevil Nuriyeva'nın eşi olan Etimad İsmayılova'nın ölümü Azerbaycan'da da büyük ses getirdi. Azeri medyasına göre, 5 yaşında bir çocuğu olan ve Azerbaycan Adalet Partisi uluslararası ilişkiler sorumluluğu yapan iş adamı Etimad İsmayilov, Rusya'daki işleri nedeniyle Chelyabinsk'te 3 yıl hapis yattı. Bir süre ülkesinde yaşadıktan sonra İstanbul'a taşındı ve iş hayatına burada devam etti. İsmayılova ile katil zanlısı Gözal Damirov, birlikte inşaat ve organizasyon işleri de yapıyordu. Türkiye'de yatırımları bulunan emekli albay Damirov'un, 90'lı yıllarda ülkesinde İçişleri Bakanlığı'nda görevli üst düzey bir emniyet görevlisi olduğu öğrenildi.

Eski Azerbaycan Adalet Bakanı İlyas İsmayılov'un oğlu olan Etimad İsmayılova'nın cenazesi dün Adli Tıp Kurumu'ndan alındıktan sonra Florya Camisi'ndeki ikindi namazının ardından ülkesine gönderildi.