10 köy alındı Bülbül-Raco hattı birleşti

Tek günde 10 köyü PKK'dan temizleyen birlikler, Afrin kuzeybatısında Raco-Bülbül hattını birleştirdi. İç kesimlerdeki Umranlı'da teröristlerin kurduğu kamp da şiddetli çatışmalar sonrası ele geçirildi.

10 köy alındı Bülbül-Raco hattı birleşti
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Zeytin Dalı Harekâtı’nın 37. gününde Mehmetçik ve ÖSO güçleri sınır köylerini ardı ardına aldı. Afrin kuzeybatı köşesindeki Şeyh Muhammedli, Dudu, Semalık, Velikli, Kavanda, Meydan Ekbez, Bendirek, Kusanlı, Arablı ve Taban köylerini PKK’dan temizleyen güvenlik güçleri, sınır boyunca Bülbül-Raco beldeleri arasındaki hattı birleştirdi. Böylelikle operasyona Kilis sınırındaki Azez’den katılan birliklerle Hatay sınırındaki Raco’dan katılan birliklerin bütünlüğü sağlanmış oldu. Tek günde 10 köyde kontrolü sağlayan Mehmetçik ve ÖSO, PKK’nın Kilis-Hatay sınır hattında Türkiye ile bağlantısını tamamen kesmiş oldu. Güneybatıda Cinderesi-Şeyh Hadid beldesi arasında kalan küçük bir kesimde ise halen terör örgütünün elinde bulunuyor. Bu hattın birleşmesi de artık an meselesi. Son operasyonların ardından 361 yerleşim yeri bulunan Afrin genelinde temizlenen nokta sayısı 112’ye ulaştı. Öldürülen terörist ise dün itibariyle 2021’i buldu.

MEYDANKİ’YE YAKLAŞTILAR

Sınır hattının teröristlerden temizlenmesinin ardından sıra Cinderesi, Raco ve Şeyh Hadid beldelerine yönelik meskûn mahal operasyonlarına geldi. Bölgeye sevk edilen JÖH ve PÖH birliklerinin her an operasyonlara başlayabileceği belirtiliyor. Güneybatıdaki stratejik Cinderesi dün savaş uçakları ve top atışlarıyla vuruldu. Türk askeri karşısında büyük panik yaşayan teröristler ise daha iç kesimlere kaçıyor. Afrin merkezinin kuzeyindeki Meydanki bu alanların başında geliyor. Meydanki Barajı’nın kuzeyine kadar gelen TSK-ÖSO birlikleri, buradaki Umranlı köyünde ilginç manzaralarla karşılaştı.

ÖRGÜT KAMPINDA ÇATIŞMA

Şeran beldesine bağlı Umranlı’da PKK’ya ait bir kampı ele geçiren ÖSO savaşçıları, burada teröristlerle şiddetli çatışmalar yaşadı. Çok sayıda PKK’lının öldürülmesiyle birlikte ele geçirilen Umranlı çevresinde birlikler, teröristlerin silahlı eğitim kampı olarak kullandığı alana girdi. Kamp alanında, teröristlerin, üzerine örgüt elebaşı ‘Apo’ adını yazdıkları bir kayanın üst kısmını insan başı şeklinde yontmaya çalışarak, elebaşının yüzünü kabartma halinde resmetmeye çalışması dikkat çekti.

10 köy alındı Bülbül-Raco hattı birleşti

ÖSO güçleri, kampın ele geçirilmesinin ardından kayada yüzün resmedildiği bölümü tahrip ederken, barınaklarda örgüte ait çok sayıda flama ve doküman buldu.

‘Kürt Şahinler’ Afrin’e gidiyor

ÖSO bileşenlerinden Hamza Tümeni tarafından oluşturulan Kürt Şahinleri Tugayı, YPG/ PKK’ya karşı savaşmak için hazırlıklarını tamamladı. “Özel kuvvetler” eğitimi alan tugay, bugün Afrin’e intikal edecek. Tugayın içindeki savaşçıların 400’ünü Kürt, 200’ünü Arap unsurlar oluşturuyor. “Kırmızı bereliler” olarak da bilinen tugayın, Afrin’deki kent merkezinin kuşatmasında ve meskun mahal savaşında yer alması bekleniyor.