10 maddede Alvaro Negredo

İşte 10 maddede Beşiktaş'ın yeni transferi Alvaro Negredo...

10 maddede Alvaro Negredo
Sabah'tan Taner Karaman'ın haberi...

1. Kariyeri boyunca Real Madrid, Sevilla, Manchester City gibi üst düzey takımların formalarını giyen Alvaro Negredo'ya şu ana kadar 65 milyon Euro bonservis ödendi.

2. Kariyeri boyunca çıktığı 424 maçta 174 gol atan 31 yaşındaki başarılı futbolcu, her 2 ila 3 karşılaşmada bir gol atmayı başardı.

3. Profesyonel futbol kariyerinde 33 kez penaltı noktasına gelen Negredo, bu penaltıların 27'sini gole çevirdi.

4. Premier Lig'de geçtiğimiz sezon Middlesbrough formasıyla maç başına 4,9 hava topu kazanma ortalamasına sahip olan Alvaro Negredo, ligin bu alanda en iyi 5'inci ismi durumundaydı.

5. En önemli özelliği hava topları olan tecrübeli futbolcu, kanat ortalarında ve duran toplarda sergilediği başarı ile öne çıkıyor.

6. Son iki sezonunda sakatlık yaşamayan oyuncu, son kırmızı kartını ise 8 sezon önce Sevilla'da gördü.

7. Premier Lig'de son sezonunda 30 maça çıkan Negredo, iki kez performansı ile maçın adamı seçildi.

8. Gerilere gelmeyen oyuncu rakipten top çalmaya çok fazla çalışmazken, geçtiğimiz sezon Middlesbrough'da toplamda 10 gol attı, 4 asist yaptı.

9. Attığı gollerin yanında yaptığı asistler ile de öne çıkan Alvaro Negredo, Sevilla'da 27, Valencia ve Manchester City'de 8'er asist yapmıştı

10. Kariyeri boyunca en fazla Jesus Navas ile takım arkadaşı olan (187 kez) Negredo'nun bu listesinde 5.sırada 94 maçla eski Beşiktaşlı Julien Escude yer alıyor.
Konular Spor Haberleri