100 milyon TL’lik vurgunda FETÖ bağlantısı!

Gaziantep’te iflas erteleme kararı sonrası sattıkları 850 daireyi teminat gösterip aldıkları 100 milyon TL kredi ile ortadan kaybolan inşaat şirketi ortağının, FETÖ ile bağlantısı çıktı.

100 milyon TL’lik vurgunda FETÖ bağlantısı!
Habertürk'ten Leyla Ünal'ın haberine göre Habertürk’ün 22 Kasım 2016’da, “Müteahhit 100 milyonla kaçtı, koca mahalle ortada kaldı” başlığıyla duyurduğu inşaat vurgununda tapusuz ev sahiplerine kötü haber geldi.

Gaziantep’te 850 ailenin yıllarca emek verip sahip olduğu evlerini tehlikeye sokan süreç, 2012’de başladı. 2002-2010 yılları arasında sözleşmeyle 850 aileye ev satan inşaat firması, 2012’de mahkemeye başvurup iflas erteleme davası açtı. Dava 2014’te kabul edildi ancak Yargıtay 2016’da kararı bozdu. Müşterilere sattığı ancak tapularını vermediği evleri teminat gösteren firma, değişik bankalardan 100 milyon TL kredi çekti. Evler üzerine de ipotek konuldu. Tapuları verilmeyen ev sahiplerinden yarısı mahkemeye başvurup dava açtı. Açılan davalar sürerken, 2016’daki 15 Temmuz darbe girişiminin ardından inşaat firması ortaklarından bazılarına FETÖ soruşturması açıldı.

100 milyon TL’lik vurgunda FETÖ bağlantısı!

FETÖ SORUŞTURMASI

Firmanın 5 ortağı hakkında, terör örgütü FETÖ ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında, diğer ortak M.C.U.’nun ortaklık payına da el konulduğu anlaşıldı. FETÖ bağlantısı, inşaat firmasına verdikleri kredi karşılığı evlere ipotek koyan bankaları da harekete geçirdi. Terör örgütü üyelerinin mallarına el konulmasıyla ilgili KHK maddesini gerekçe gösteren bankalar, iflas erteleme davası sırasında verilen ihtiyati tedbir kararının kaldırılması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme de tedbir kararını kaldırdı ve böylece evlerin satışının önü de açılmış oldu. Kararın ardından ipotek alacaklısı bankalar, satış işlemlerine başlayarak icra takibi başlattı. İcra takip dosyaları üzerinden kıymet takdiri yapılmaya başlandı. Şimdiye kadar tapularını alamayan 850 aile sokakta kalacak.

Mağdurların avukatı Coşkun Demir, “Bankalar, bu evlerin inşaat firmasının malı olmadığını biliyor. Bankalar kredi vermiş ama prosedürlere uyulmamış. Kredi vermeden önce, kredi talep eden şirketin mali durum incelemesi ve risk analizleri yapması lazım” dedi.

Yıllarca kredi taksidi ödeyip evlerinde oturmaya başlayan ancak tapuları bulunmayan ev sahibi vatandaşlar ise evden çıkarılma korkusuyla yaşıyor.