11 yıllık cinayet çözülüyor!

Balıkesir’de 2006’da kaybolduktan 44 gün sonra bir menfezde ölü bulunan 10 yaşındaki iki kızı öldürdüğü öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

11 yıllık cinayet çözülüyor!
Sabah'ta yer alan habere göre Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde 21 Mart 2006 tarihinde yaşanan olayda, ilkokul öğrencileri Büşra Karabacak (10) ve kuzeni Tuğçe Yıldırım (10), öğle paydosu için gittikleri evlerinden okula dönerken kaybolmuştu. İki kızın bulunması için dağ taş günlerce karış karış arandı. Kuzenlerden 44 gün sonra acı haber geldi.

İki kız çocuğunun cesetleri evlerine 8 kilometre mesafedeki Çamurlu köyü yakınlarında bir menfezde poşete sarılı olarak bulundu. Tuğçe ve Büşra'nın tırnaklarında erkek deri örneklerine rastlanmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan Seyhan Y. ve kardeşi Ayhan Y.'den alınan DNA örnekleri küçük kızların tırnakları arasında bulunan doku örnekleri ile karşılaştırılmış, Adli Tıp'tan gelen raporda, doku örneklerinin Seyhan Y. ve Ayhan Y.'ye ait olmadığı, onların soyundan bir veya iki erkeğe ait olduğu belirtilmişti.

İki şüpheli bu raporun ardından serbest bırakılmıştı. Ancak savcılığın talebiyle 11 yıl önce alınan doku örnekleri günümüz teknolojisi ile yeniden incelendi ve Seyhan Y. ile Ayhan Y.'ye ait olduğu belirlendi.

Bunun üzerine dün sabah oparesyon yapan polis, Seyhan Y., eşi Yeliz Y. ve kardeşi Ayhan Y. ile yardım yataklık yapan 2 kişiyi gözaltına aldı. Seyhan Y.'nin bir trende, yetiştirme yurdunda kalan 13 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz etmekten cezaevinde yattığı öğrenildi.