12 yaşındaki mülteci Beyrut'tan İstanbul'a uçakla kaçtı!

Filistinli 12 yaşındaki mülteci Halid Velid, Beyrut'ta kaldığı kamptan kaçarak İstanbul'a kadar geldi. Beyrut'ta havalimanında pasaportum annemde diyen çocuk, uçak kalkana kadar tuvalette bekledi. Bilet sayımında kaçak olduğu anlaşılınca, aynı uçakla geri gönderildi.

12 yaşındaki mülteci Beyrut'tan İstanbul'a uçakla kaçtı!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Lübnan'ın başkenti Beyrut'un en büyük mülteci kampı Burc El-Beracine'den 31 Ağustos'ta kaçan Filistinli Halid Velid El-Şabti (12), ertesi gün Beyrut Refik El-Hariri Havaalanı'na gitti.

Pasaport kontrolünde “Annemin pasaportuna kayıtlıyım" diyen ve önünden geçen kalabalık bir aileyi gösteren El-Şabti, uçağa girişinde de “Biletim annemde" dedi.

Habertürk'te yer alan habere göre; Lübnan Middle East Havayolları'na ait 267 sefer sayılı uçağına binmesinin ardından kalkışa kadar tuvalette bekleyen El-Şabti, çıkınca boş bir koltuğa oturdu. Ancak hostesler biletli yolcuları sayınca El-Şabti'nin kaçak olduğu ortaya çıktı. Küçük yolcu, İstanbul'a inişinden birkaç saat sonra yine aynı uçakla Beyrut'a geri gönderildi.

Middle East Havayolları Genel Müdürü Muhammed Şahabeddin, “Bu durum kendi adımıza açık bir ihmalin göstergesi" dedi. Uzmanlar, IŞİD'in terör saldırılarında çocukları kullandığını belirterek, olayı “Akıl almaz bir güvenlik zafiyeti" diye yorumladı.