14 milyon vatandaş ev sahibi oldu!..

Hükümetin tabana yaymaya çalıştığı mali destekler, ekonomiye duyulan güven vatandaşı ev sahibi yaptı. AK Parti'nin 14 yıllık iktidarı döneminde büyük gelişme gösteren inşaat sektörü yaklaşık 4 milyon kişiye istihdam sağlarken, 14 milyona yakın vatandaş da ev sahibi oldu.

14 milyon vatandaş ev sahibi oldu!..
Ucuz ve güvenli

Yeni Asır'dan Hazal Ateş'in haberine göre
bu yılın sonuna kadar yaklaşık 1.5 milyon kişinin ev sahibi olması bekleniyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in verdiği bilgiye göre ferdi konut kredileri 2015 yılında yüzde 14.3 artarak 144 milyar liraya ulaştı.

Vatandaşa daha ucuz ve güvenli konutlar sağlama sözü veren hükümet bu konuda tüm imkanları seferber ediyor. Alt gelir gruplarının ve yoksul kesimin de konut ihtiyacının karşılanmasına ilişkin düzenlemeler yapılıyor.

Ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşa yüzde 15 devlet katkısı ile ev sahibi olanların sayısı daha da artacak. Tasarruf eğilimini teşvik ederek vatandaşın ev sahibi olmasını kolaylaştırmak ve inşaat sektörünü desteklemek için yeni finansman mekanizmaları devreye koyuluyor.

Yeni dönemde konut kredilerinde vergi istisna, muafiyetleri, sosyal ve ekonomik amaçlar dikkate alınarak gözden geçirilecek.

Emeklilerin uygun koşullarda ev sahibi olması sağlanacak. Konuta erişimi artırmak için, sosyal ve teknik altyapıları tamamlanmış arsa üretimine ağırlık verilecek. Gayrimenkul sektörü geçen yılı rekor ev satışı ile kapattı. 2014 yılında yaklaşık 1 milyon 165 bin konut satan gayrimenkul şirketleri geçen yıl da 1 milyon 289 bin ev sattı. Bu yıl da yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın ev sahibi olması bekleniyor.