142 bin işçi aranıyor!..

Hemen her meslekten eleman arayan işverenler ilana çıktı. Türkiye’nin tüm şehirlerinden verilen ilanlarda 500’den fazla meslek için eleman aranıyor.

142 bin işçi aranıyor!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinde rakam 2 milyonu geçerken, özel sektör hız kesmeden eleman alımına devam ediyor.

Hemen her ilden ve her meslekten eleman arayan şirketlerin verdiği ilanlar İŞKUR aracılığıyla yayınlanıyor. İŞKUR'un resmi sitesi 'iskur.gov. tr' sayesinde iş ilanlarına online olarak ulaşmanın mümkün olduğunu kaydeden yetkililer sitede iş arayan bölümüne girildiğinde istediğiniz pozisyona başvuru yapılabileceğini açıkladı. İŞKUR'a kayıt yaptırılması gerektiğini vurgulayan yetkililer bunun internet üzerinden mümkün olduğunu dile getirdi. İş arayanların kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları ve kayıt esnasında fiilen askerlik görevinde bulunmamaları gerekiyor.

YOL GÖSTERİLİYOR

Burada doğru bilgileri vermek iş bulmada yardımcı oluyor. Site, kayıtlı işsizlere özgeçmiş düzenleme konusunda da destek çıkıyor. Yine iş ve meslek danışmanlarıyla görüşmeler yaparak size en uygun iş bulunabiliyor. İşlemlerin tamamını internet üzerinden yaparak başvurular da takip edilebiliyor.
İŞKUR'daki iş ilanlarını incelediğimizde 500'ün üzerinde meslekte ve 81 ilden iş ilanları bulunuyor. İlanların içinde bin adet aktör oyuncu aranıyor olması da dikkat çekiyor. Yine belli branşlarda öğretmen ilanları da bulunuyor. İŞKUR tarafından bu yılın ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 34.8 artışla 716 bin 858 kişi işe yerleştirildi. Ocakağustos döneminde İŞKUR personeli, iş arayanlarla 2 milyon 887 bin bireysel görüşme yaptı. Kurum çalışanları 439 bin 844 işyerine ziyaret gerçekleştirdi.

Yılbaşı zammına 212 lira enflasyon farkı

Açıklanan enflasyon verilerinin istikrarı koruması halinde bu oranın, yılbaşında emeklilerin alacağı zamma etkisi yüzde 3 ile yüzde 3.5 olacak.

Bu oranın da emekli maaşlarında 212 liralık bir zamma tekabül ettiği belirtiliyor. 2018'in başında yapılacak olan emekli zamlarına ilişkin olarak yeni bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan enflasyon verileri yüzde 1.32 olarak kaydedilmişti. Finans uzmanları tarafından yapılan hesaplamalarda, yılın ikinci döneminde gerçekleşen enflasyon oranlarının, emeklilerin alacağı zamlara yüzde 3 ile yüzde 3.5 oranında etki edeceği belirtildi. Geçen aya ilişkin yıllık enflasyon oranı yüzde 11.2 olarak açıklanmıştı. Eğer yıllık enflasyonun da belirtilen seviyeden düşmemesi durumunda, 2017'nin ikinci dönemine ait enflasyon oranı yüzde 5.01'e ulaşacak, böylece emeklilerin alacağı zam oranları yüzde 5.01 olarak artacak. Yılbaşında alınacak olan maaşlarda zam yüzde 3 oranında gerçekleşirse 127 lira artış yaşanacak. yüzde 3.5 olarak gerçekleşirse 148 lira, yüzde 5.01 oranında artarsa da 212 lira artış yaşanacak. Zamlara ilişkin olarak devlet tarafından açıklama 3 Ocak tarihinde yapılacak. Duyurunun yapıldığı ay ise ödemeler başlayacak.