16 günde 16 cinayet dehşeti!

Her geçen yıl azalması beklenirken aksine giderek artan kadın cinayetlerindeki rakamlar ürkütücü boyutlara ulaştı.

16 günde 16 cinayet dehşeti!
Yeni Asır Gazetesi'nden Fatih Şendil'in haberine göre 2019 yılında da değişen bir şey olmadı. Yılın ilk 16 gününde her gün bir kadın öldürüldü.

"Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" tarafından açıklanan verilere göre 2019 yılının ilk 16 gününde 16 kadın, cinayet kurbanı oldu.

Türkiye'de 2018 yılında 440 kadın cinayete kurban giderken, 2019 ilk 16 gününde ise yurt genelinde 16 kadının cinayete kurban gittiği öğrenildi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun, bu yıl Türkiye'de 16 kadının cinayete kurban gittiğini açıklaması, rakamların ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını gözler önüne sermeye yetiyor.

'YASALAR DEĞİŞMELİ'

Kadın cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, yasaların acilen değişmesi gerektiğinin ve kadın cinayetlerindeki istatistiklerin ürkütücü boyutlara ulaştığının altını çizdi.

ANNESİ RABİA'YI DÖVMESİNDEN TEŞHİS ETTİ

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde dere yatağında 14 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş bulunan cesedin, Rabia Ezer'e (21) ait olduğu belirlendi. Türkan Ezer (45), tanınmayacak haldeki cesedin kızına ait olduğunu, diğer kızı 4 yaşındaki Ela'nın isminin yazılı olduğu dövmesinden teşhis etti.

Olayın ardından gözaltına alınan A.B. isimli kişi, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ASİTLİ GASPÇI

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kimliği belirsiz gaspçı, telefonunu çalmak istediği Berfin Özek'in (19) direnmesi üzerine genç kızın yüzüne asit atıp kaçtı. Olay, önceki akşam Buluttepe Mahallesi 390 Sokak'ta meydana geldi.

Dershaneden çıkıp evine giden Berfin Özek'in yolu, kimliği belirsiz bir kişi tarafından kesildi.

YARDIM ÇIĞLIKLARI

Genç kızın telefonunu gasp etmek isteyen şüpheli, direnişle karşılaşınca Özek'in yüzüne asit atıp kaçtı.

Özek'in çığlıklarını duyan vatandaşlar, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi.

Hastaneye kaldırılan Özek'in yüzünde oluşan yanıkların tedavi edildiği bildirilirken polis şüpheliyi arıyor.