17 devlet başkanı Erdoğan'ı kutlamaya geliyor

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pazartesi günü yemin etmesiyle resmen başlayacak. Aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama törenine bir çok devlet başkanı da katılacak. Erdoğan’ı kutlamaya 17 devlet başkanı, 8 başbakan ve meclis başkanının gelmesi bekleniyor.

17 devlet başkanı Erdoğan'ı kutlamaya geliyor
Yeni Şafak Gazetesi'nden Fazlı Şahan'ın haberine göre Türkiye, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 9 Temmuz Pazartesi yeni sisteme geçerken tarihi güne dünya liderleri de tanıklık edecek.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek tören için birçok dünya ülkelerine davet gönderildi. Davete dönüşler başladı. Şu ana kadar davete olumlu cevap veren, 17 devlet başkanı, 8 başbakan ve meclis başkanı bulunuyor. Cumhurbaşkanılığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, törene aralarında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kazakistan, Makedonya, Gine, Somali, Zambiya, Bulgaristan, Gürcistan, Pakistan, Kırgızistan ve Ukrayna cumhurbaşkanlarının da bulunduğu 17 ülkenin devlet başkanı katılacak. Çok sayıda ülkeden başbakan ve meclis başkanı da törende bulunacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören sonrasında konukları onuruna akşam yemeği verecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir dizi kabulde bulundu. Önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul eden Erdoğan, yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile biraraya geldi. Erdoğan, daha sonra TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı kabul etti. Her iki kabul de 1’er saat sürdü.