17 liralık yol ücretine 18 bin lira ceza!

Paralimpik tenisçi Büşra Ün'e, gittiği noterde engelli rampası bulunmadığı için bina önünde hizmet verildiği gerekçesiyle 17.74 lira "yol ücreti" kesilmesi olayı ile ilgili olarak noter ve bina sahibine toplam 18 bin lira idari para cezası verildi.

17 liralık yol ücretine ceza!
Yeni Asır'da yer alan habere göre Paralimpik Oyunları'na katılan ilk Türk kadın tenisçi Büşra Ün, Şirinyer'de 16. Noterliği'ne resmi bir işlem için gitmiş ancak 25 basamağı çıkamadığı için, imzalaması gereken evrakları noter görevlisi yanına gelerek imzalatmıştı.

Noterlik tarafından kendisinden 17,74 TL "yol ücreti" tahsil edilince Ün, sosyal medya hesabından yaşadıklarına tepki göstermişti.

ERİŞİM EKSİKLİĞİ

Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlatırken İzmir Valiliği Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu'nun incelemesi sonucu, İzmir 16. Noteri'nin hizmet verdiği işyerinin erişilebilirlik açısından eksikleri bulunduğu tespit edildi.

Eksikliklere ilişkin 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun hükümlerine göre bina sahibine 3 bin lira, notere de kamu kurumu olması nedeniyle 15 bin lira idari para cezası kesildi.
Konular Spor Haberleri