17 suikastçı her yerde aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu oteli basan askerleri arama çalışmalarına katılması için özel eğitimli 300 asker Marmaris'e sevk edildi.

17 suikastçı her yerde aranıyor
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından, Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen askerleri yakalamak için dağlık ve ormanlık alana helikopterlerle bir tabur özel eğitimli asker gönderildi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Marmaris'te cumhurbaşkanımızın bulunduğu otele giden 36 kişiden 19'u yakalandı, 17'si de aranıyor. Zaman zaman her gün birkaç tanesi daha yakalanıyor” dedi. Askerlerin yakalanması için yürütülen çalışmalar sırasında ormanlık alanda 12 uzun namlulu silah ve 6 tabanca şarjörü bulundu.

Ekiplere takviye olarak Bornova 2. Jandarma Komando Tugay Komutanlığından araçlarla yola çıkan ve rütbelilerden oluşan özel eğitimli yaklaşık 300 asker, Marmaris'e geldi. İlçe stadında toplanan askerler, helikopterlerle 10'ar kişi halinde alınarak Marmaris ile Datça arasındaki ormanlık ve dağlık alanlara bırakıldı.

İniş kalkış yapan helikopterleri, stadın etrafına toplanan vatandaşlar da ilgiyle izledi.

Bazı vatandaşların marketten satın aldıkları soğuk suları askerlere dağıttığı görüldü.