18 yıl sonra itiraf edilen cinayet!..

1996'da kaybolan Şaban Bayri'nin, daha sonra eşiyle evlenen Mehmet Eray tarafından öldürülüp yakıldıktan sonra gömüldüğü ortaya çıktı. Zanlının kardeşi "Vicdan azabı çekiyorum" diyerek korkunç cinayeti itiraf etti.

18 yıl sonra itiraf edilen cinayet!..
Sabah'tan Ramazan Aksoy'un haberine göre Samsun'da 18 yıl önce kaybolan Şaban Bayri'nin yasak aşk kurbanı olduğu ortaya çıktı... Tekkeköy ilçesinde yaşayan ve çobanlık yapan Şaban Bayri 30 yıl önce Habibe Bayri ile evlendi. Çiftin bu evlilikten 3 çocukları dünyaya gelirken, iddiaya göre Habibe Bayri, aynı mahallede oturan Mehmet Eray ile yasak aşk yaşamaya başladı.

2001'DE İTİRAF ETTİ AMA...

İki sevgili, aralarında engel olarak gördükleri Şaban Bayri'yi öldürmeye karar verdi. 30 Ekim 1996'da koyunları otlatmak için evinden ayrılan ve o zaman 31 yaşında olan Şaban Bayri, bir daha dönmedi. Ailesinin kayıp başvurusu üzerine harekete geçen jandarma, arama çalışmalarından bir sonuç elde edemedi. Habibe Bayri de 6 ay sonra Mehmet Bayri ile dini nikâhla evlendi. 2001'de ise jandarmaya giden kadın, kaybolan eşini, dini nikâhlı eşi Mehmet ve onun kardeşi Musa Eray'ın öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine savcılığa sevk edilen Habibe Bayri, bu kez ifade değiştirerek, Mehmet Eray'ın kendisini dövdüğü için kızıp yalan söylediğini öne sürdü.

'ERAY' SOYADINI ALDI

Ardından Habibe Bayri, eşi aradan geçen 10 yıla rağmen bulunamayınca 2006'da Mehmet Eray ile resmi nikâh yapıp, Eray soyismini aldı. Ancak vicdan azabına daha fazla dayanamayan Mehmet Eray'ın kardeşi Musa Eray, jandarmaya her şeyi itiraf etti. 18 yıl önce kaybolan Şaban Bayri'nin, yasak aşk cinayetine kurban gittiğini öne sürdü. Musa Eray, jandarmaya verdiği ifadede, Şaban Bayri'yi birlikte alkol alma bahanesiyle ağabeyiyle birlikte otomobile aldıklarını anlatarak, "Otomobili ben kullanıyordum. Ağabeyim de arka koltukta oturuyordu. Yolda giderken Şaban Bayri'yi ağabeyim elleriyle boğarak öldürdü. Daha sonra ağabeyim cesedi benzin dökerek yaktı. Sonra da kazdığı çukura gömdü. Olayı ağabeyim ve daha sonra evlendiği Şaban Bayri'nin eşi birlikte planladı. 18 yıldır vicdan azabı çekiyorum. Her gece kafamı yastığa koyduğumda cinayet aklıma geliyor. Dayanacak gücüm kalmadı" dedi.

TUTUKLANDILAR

Bu itiraf üzerine Şaban Bayri'nin cesedinin gömüldüğü mısır tarlasında yapılan kazıda kemikleri bulundu. Tekkeköy Jandarma Komutanlığı'nda işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen Habibe Eray (47), Mehmet Eray (44) ve Musa Eray (40) tutuklanarak cezaevine konuldu.