20 gün arayla aynı kahpelik!

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde evinden çıkan 22 yaşındaki Uzman Onbaşı Bilal Dicle, aracının bagajına malzeme koyduğu sırada kimliği belirsiz bir kişinin arkasından düzenlediği silahlı saldırıya uğradı.

20 gün arayla aynı kahpelik!
Vatan'da yer alan habere göre sırtıyla başına aldığı kurşunlarla ağır yaralanan uzman onbaşı, ambulansla Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Durumu ciddiyetini koruyan Dicle’nin Diyarbakırlı olduğu, anne ve babasıyla yaşadığı öğrenildi. Saldırıdan sonra ara sokaklara kaçan saldırganın yakalanması için polis, operasyon başlattı, Mobese ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı.

‘O da silahsızdı’

3 Ekim’de Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde PKK’nın silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 21 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Kızılca’nın silahsız olduğu anlaşılmıştı. Uzman erbaşların yasa nedeniyle silah taşıyamaması kamuoyunda tepki çekmişti. Uzman onbaşının da silahsız olduğu ortaya çıktı. VATAN’a konuşan Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Başkanı eski uzman çavuş Esef Merdoğlu, “Yeni göreve başlayan uzman onbaşı rütbesindeki Bilal Dicle kardeşimiz de silahsızdı. 3269 sayılı kanunun 13’üncü maddesinde uzman erbaşların ilk sözleşmesini müteakip bedeli karşılığında tabanca edinebilecekleri yazıyor. Bundan iki yıl önce eğitim çıkışında sözleşmeler 1 yıllık yapıldığı için uzman erbaşlar 1 yıl sonra silah alabiliyordu. Şimdi ise görevi bırakmasınlar diye sözleşmeler 5 yıllık yapılıyor. Yani yasaya göre uzman çavuşların 5 yıl boyunca beylik tabancası taşıma hakları yok. Bu yüzden dışarıda kendilerini savunamıyorlar” dedi.

HAİN SALDIRI KAMERADA

20 gün arayla aynı kahpelik!


Uzman Onbaşı Bilal Dicle’nin (sağda) saldırıya uğradığı an, güvenlik kamerasına takıldı. Dicle’nin vurulma anı ve kaçan katil de (solda) görüntülerde...