21 yaşındaki genç az kalsın ölüyordu!..

Türkiye'de özellikle gençler tarafından rağbet gören vücut geliştirme ilaçlarının gelişi güzel kullanılması ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.

21 yaşındaki genç az kalsın ölüyordu!..
CİHAN'ın haberine göre Malatya İnönü Üniversitesi'nde öğrenim gören 21 yaşındaki Orhan Şahin, vücudunu geliştirmek uğruna kullandığı ilaçlar nedeniyle ölümden döndü. Kas gelişimini hızlandırmak için kullandığı ilaçlara bağlı olarak 3 kez kalbi duran Şahin, zamanında müdahalelerle hayata döndürüldü. Beyni 10 dakika oksijensiz kalan genç 13 gündür yoğun bakım servisinde destek ünitesine bağlı tutuluyor. Adıyaman'ın Gerger ilçesinde mahalle muhtarı olan baba Hüseyin Şahin, İnönü Üniversitesi'nde öğrenim gören oğlunun Malatya'da arkadaşlarıyla birlikte kaldığını anlatıyor. Şahin, 13 gün önce aniden yere düşen oğlunun ev arkadaşları tarafından ambulansla hastaneye kaldırıldığını söylüyor. Oğlunun vücut geliştirme ilaçları yüzünden hastalandığını savunan Şahin, "Dolabındaki hapları aldık hastaneye getirdik. Bunların vücut geliştirme ilaçları olduğunu söylüyorlar." dedi.

İnsan vücuduna bu şekilde yan etkileri olabilen ilaçların satılmasına tepki gösteren Şahin, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti: "Hayatının baharındaki oğlumuz bir ilaçla ne hale geldi. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Bu ilaçlar ortada kolayca satılmamalı. Gerekli önlemler alınmalıdır. Eczaneden değil açıktan satıldığına yönelik iddialar var. Bunlar engellenmeli."

Hastane yetkilileri, vücut geliştirme ilaçları nedeniyle rahatsızlanan 21 yaşındaki gencin rahatsızlandığı ilk dakikalarda kalbi durduğu için yaklaşık 10 dakika beynine oksijen gitmediğini anlatan sağlık görevlileri, bu nedenle beyin dokularında hasar oluştuğunu kaydetti. Vücut geliştirme ilaçlarını kullandığı için geçtiğimiz hafta İzmir'de 29 yaşındaki Çağlar Çam da hayatını kaybetmişti. Vücut geliştirme şampiyonu Şahin İrencin de bu ilaçların kurbanı olmuştu.