24 yıl sonra çözülen cinayette şok!

İzmir'de 1992'de öldürülen Ramazan ve Selma Ürker ile çıraklık yapan Hasan Bal'ın katili bulundu. 5 yıldır incelenen faili meçhul dosyasından katilin Ramazan Ürker'in kardeşi olduğu sonucuna varıldı.

24 yıl sonra çözülen cinayette şok!
Sabah'ta yer alan habere göre İzmir Kemalpaşa'da, Selma Ürker, 29 Şubat 1992'de henüz 19 yaşındayken bir otomobilde yanarak ölmüş halde bulundu. Jandarma bir gün sonra kadının eşine çıraklık yapan 15 yaşındaki Hasan Bal'ın cesedini bir piknik alanında buldu.

Selma Ürker'in eşi Ramazan Ürker de 1992-1994 arası kayıplara karıştı. 1994'te dere yatağında gömülü halde bulunan bir cesedin Ramazan Ürker olduğu düşünüldü Ancak birçok kişinin ifadesini alan jandarma, sonuca ulaşamayınca dosya faili meçhul olarak kaldı. Zamanaşımına bir yıl kala 2011'de dosyayı tekrar açan jandarma, cesedi çıkarıp kardeşi M.Ü.'den alınan örneklerle DNA karşılaştırması yaptı.

'YASAK İLİŞKİ' KORKUSU

Cesedin Ramazan Ürker'e ait olduğu kesinleşince zamanaşımı süresi uzatıldı. Özel ekip kuran jandarma, Ramazan Ürker'in kardeşi M.Ü.'nün de aralarında bulunduğu 24 kişinin ifadesini tekrar aldı.

Olay yerini çok net bilen ifadeleri çelişkili olan M.Ü.'nün, yengesiyle ilişkisi olduğu, bu ilişkinin öğrenileceği korkusuyla ağabeyi, ağabeyinin çırağı ve yengesini öldürdüğü sonucuna varıldı.

Tutuklanan kardeş suçlamaları kabul etmiyor.