28 Şubat davasında karar!

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davada karar verildi. İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Kemal Gürüz'ün de aralarında bulunduğu 21 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 68 sanığın da beraatine hükmedildi.

28 Şubat davasında karar!
Habertürk Ankara'dan Fevzi Çakır'ın aktardığına göre 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak" suçundan yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Erol Özkasnak'ın da aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme iyi halden dolayı 21 sanık hakkındaki cezayı ağırlaştırılmış müebbetten müebbete çevirdi. Sanıklar sağlık ve yaş durumu nedeniyle tutuklanmadı. Bunun yerine yurtdışı çıkış yasağı ve ayda bir imzayı kapsayan adli kontrol uygulanmasına karar verildi. 21 sanığın ayrıca rütbelerinin sökülmesine karar verildi. 68 sanığın da beraatine hükmedildi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLEN 21 İSİM

Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Sarı, Çetin Dizdar, Çevik Bir, Erdoğan Öznal, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılıç, Halil Kemal Gürüz, Hayri Bülent Alpkaya, Hikmet Köksal, İdris Koralp, İlhan Kılıç, İsmail Hakkı Karadayı, Kenan Deniz, Mühittin Erdal Şenel, Vural Avar, Yıldırım Türkeri.

TUTUKLAMA VE YURTDIŞI YASAĞI, ADLİ KONTROL

Hakkında mahkumiyet verilen 21 sanık sağlık ve yaş durumu nedeniyle tutuklanmadı. 21 sanığa yurtdışı çıkış yasağı ve ayda bir imzayı kapsayan adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

RÜTBELERİ SÖKÜLECEK

21 sanığın ayrıca rütbelerinin sökülmesine karar verildi.

68 SANIĞA BERAAT

Aralarında Engin Alan, Ergin Celasin, Erdal Ceylanoğlu ve Celalettin Bacanlı'nın da bulunduğu 68 sanığın beraatına karar verildi.

10 SANIĞIN DAVASI ZAMANAŞIMINDAN DÜŞÜRÜLDÜ

Sanıklardan Altaç Atılan, Ersin Yılmaz, Kamuran Orhon, Köksal Karabay, Metin Yaşar Yükselen, Orhan Yöney, Refik Zeytinci, Şevket Turan, Şükrü Sarıışık ve Yücel Özsır'ın eyleminin, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye ve devirmeye iştirak"a ilişkin "gizli ittifak" suçu kapsamında kaldığına hükmedilerek, zaman aşımından düşürüldü.

YARGILAMA SIRASINDA VEFAT EDEN 4 İSİM

Yargılama sırasında vefat eden Teoman Koman, Eser Şahan, Salih Eryiğit ve Tevfik Özkılıç'ın davası düşürüldü.