29'luk fırtına: İlyas Çakmak

Bucaspor’un golcüsü İlyas, 7 maçta 8 gol atarak Süper Lig’de forma giyen ve 7’şer gol atan Gomis, Jahovic, Vagner Love ve Burak Yılmaz’ı solladı.

29'luk fırtına: İlyas Çakmak
Yeni Asır'dan Şerafettin Çıracı'nın haberine göre Bucaspor'a bu sezon attığı gollerle hayat veren İlyas Çakmak, 29 yaşında coştu. Sarı-lacivertli ekipte fu sezon forma giydiği 7 maçta 8 gol atan ve kariyerinin en iyi başlangıcını yapan tecrübeli futbolcu, Süper Lig, TFF 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig'de en fazla gol atan futbolcu oldu. Çakmak, Süper Lig'de 7'şer gol atan Galatasaraylı Gomis, Göztepeli Adis Jahovic, Alanyasporlu Vagner Love ve Trabzonsporlu Burak Yılmaz'ı geride bıraktı.

"HEDEFİM GOL KRALLIĞI"

Keçiörengücü'ne 2, Eyüpspor'a 3, Hatayspor, Kocaeli Birlik ve Mersin İY'ye da birer gol atan İlyas Çakmak, 2007-2008 sezonunda Bursa Merinos, 2011-2012 sezonunda da Ç.Rizespor ve Adana Demirspor'da oynarken toplam 12 gol attı. Bu sezon kariyer rekorunu kırmaya hazırlanan Çakmak, "Yaş 29 ama bir futbolcunun en verimli dönemi. Daha önce oynadığım takımlarda sezon başı kampı görmemiştim. Şimdi bunun karşılığını alıyorum. Hedefim gol kralı olmak" dedi.

29'luk fırtına: İlyas Çakmak

4 ŞAMPİYONLUK YAŞADI

Futbola 2001 yılında İzmir amatör küme takımlarından Metaspor'da başlayan İlyas Çakmak, 2003 yılında Dardanelspor'a transfer oldu. Yıldızı burada parlayan golcü oyuncu Çanakkale ekibinde 10 yıl forma giydi. Daha sonra Adana Demir, Ç.Rize, Balıkesir, Göztepe, Y.Malatya, Altay, Pendik, Gümüşhane ve Anadolu Bağcılar'da oynayan İlyas Çakmak, Dardanel, Balıkesirspor, Adana Demirspor ve Çaykur Rizespor'da şampiyonluk sevinci yaşadı.

BUCA'YA BULUT'TAN GÖZDAĞI

Bucaspor'da göreve yeni başlayan teknik direktör Mehmet Bulut, takımda disiplinsizliğe izin vermeyeceğini söyledi. Başkan Ahmet Doğan'ın geçen hafta, "Bazı futbolcuları kadro dışı bırakabiliriz. Kararı yeni teknik direktörümüz verecek" açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği deneyimli teknik adam, "Kimseye önyargılı davranamayız. Ancak ilerleyen zamanlarda disiplinsizlik yapanın gözünün yaşına bakmayız. Bizim için öncelikle takımın menfaatleri önemli" diye konuştu. Öte yandan annesi vefat eden stoper Veli, İnegölspor deplasmanında da oynayamayacak.
Konular Spor Haberleri