3.4 milyon Amerikalı karanlıkta kalabilir!

ABD'de Irma alarmı!.. Amerikalılar karanlıkta kalabilir!...

3.4 milyon Amerikalı karanlıkta kalabilir!
Habertürk'te yer alan habere göre onlarca kişinin ölümüne yol açen ve şiddetlenerek yoluna devam eden Irma Kasırgası Karayipleri, Dominik Cumhuriyeti, Kosta Rika ve Küba'yı vurdu. Kasırga şimdi de ABD'nin Florida eyaletini vuracak.

Amerikalı yetkililer, kasınganın yıkıcı bir etkisi olacağı uyarısında bulundu. Florida'da yaşayan 5.6 milyon kişiye yaşadıkları bölgeyi acilen tahliye etmeleri talimatı verildi.

Bunun Amerika Birleşik Devleri tarihindeki en büyük tahliyerden biri olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Florida'ya elektrik hizmeti veren şirket, Irma Kasırgası'nın yola açacağı tahribat nedeniyle 3.4 milyon müşterilerinin elektrikten mahrum kalabileceği yönünde açıklama yaptı.

Eyalatten tahliye işlemi sürerken otoyollarda trafik yoğunluğu oluştu. Yoğun trafik ve yaşanan akaryakıt sıkıntısı nedeniyle vatandaşların bölgeyi terk etmelerinin planlandığından daha uzun süreceği kaydedildi.

Daha önceki tahminlerin aksine kasırganın merkezinin Miami'den geçmeyeceği kaydedilirken, eyaletin güney ucundaki Key West'ten kategori 4 şiddetinde girecek Irma'nın kuzey batıya doğru ilerleyip 3 milyon nüfuslu Tampa Bay bölgesine ulaşması bekleniyor.

Florida Valisi Rick Scott, tahliye kararı verilenlerin derhal evlerinden ayrılması gerektiğini belirterek, "Bu, eyaletin daha önce hiç görmediği derecede yıkıcı bir fırtına." ifadelerini kullandı.

Zamanın hızla daraldığını dile getiren Scott, halen eyalette etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 25 bin aboneye elektrik verilemediğini bildirdi.