37 yıldır sakladığı otomobilini ortaya çıkardı!

Samsun Vezirköprü'de işçi olarak çalıştığı Almanya'dan getirdiği otomobili yaptırdığı binaya hapseden Bahaddin Uysal, otomobilini bulunduğu yerden 37 yıl sonra çıkardı.

37 yıldır sakladığı otomobilini ortaya çıkardı!
Milliyet'te yer alan habere göre Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan Bahaddin Uysal, işçi olarak çalıştığı Almanya'dan 1979 yılında ilçeye getirdiği ve binanın giriş katında muhafaza ettiği otomobilini bulunduğu yerden 37 yıl sonra çıkardı.

GİRİŞ KATINA BIRAKIP ETRAFINI DUVARLA ÖRDÜ

1970 yılında Almanya'ya giden ve bir süre sonra Ford Taunus marka otomobil alan Uysal, 1979'da Vezirköprü'ye geldi. İlçede arsa satın alıp ev yaptıran Uysal, Almanya'ya döneceği için otomobilini inşaatı devam eden apartmanın giriş katına bırakıp etrafını da duvarla ördü. Zaman zaman Almanya'dan ilçeye gelen ve aracın bakımını yapan Uysal, otomobilini bir daha kullanmadı. Türkiye'ye 1998 yılında kesin dönüş yapan Uysal, otomobilini yine bulunduğu yerden çıkarmadı.

DUVARI KIRDIRIP OTOMOBİLİ ÇIKARTTI

Aradan geçen 37 yılın ardından binada onarım yapmayı planlayan Uysal, evin giriş katında tuttuğu otomobilini çıkarmak amacıyla önce duvarları kırdırdı. Uysal, daha sonra çekici yardımıyla otomobilini başka bir garaja götürdü.

"İLK GÜNKÜ GİBİ HALA ORİJİNAL"

İlçede akaryakıt istasyonu bayisi bulunan Uysal, yaptığı açıklamada, "Otomobilim ilk günkü gibi orijinal. Almanya'dan gelirken Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan girerken pasaportumla tescil ettirdiğim plakaları da halen duruyor." dedi.

40 BİN KİLOMETREDE VE ÇALIŞIR DURUMDA

İlçeye döndükten sonra başka araba aldığını, eski aracını kullanmaya kıyamadığını dile getiren Uysal, otomobilinin bulunduğu yerde bakımını yaptırmayı sürdürdüğünü anlattı. Otomobilinin 40 bin kilometrede ve çalışır durumda olduğunu bildiren Uysal, bundan sonra da aracını kullanmayı düşünmediğini, garajda özenle saklamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

37 yıldır sakladığı otomobilini ortaya çıkardı!