4. sınıflara Kuran anketi!

4. sınıf öğrencilerine yapılan ankette Kuran ve Arapça bilip bilmedikleri soruldu.

4. sınıflara Kuran anketi!

Eğitim-İş Tokat Şube Başkanı Emin Kılıç, uygulanan anketin eğitimin nerelere getirildiğinin bir kanıtı olduğunu vurguladı. Kılıç, “Bu, kişi hak ve hürriyetine, insan hakkına aykırı bir durumdur” dedi.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 4. sınıf öğrencilerine uyguladığı ankette ‘imam hatip ortaokulu' mu yoksa normal ortaokula mı gitmek istediklerini, Kuran-ı Kerim ve Arapçayı bilip bilmediklerini, Kuranıkerim ve Arapça kursu alıp almayacaklarını sordu. Anketin sonunda velilerin ad, soyad ve imzasının istendiği anket tepkiler üzerine iptal edilirken olaydan haberi olmadığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, anketin kaç öğrencinin ‘imam hatip'e gideceğinin belirlenmesi için yapıldığı söyledi.

Eğitim-İş Tokat Şube Başkanı Emin Kılıç, uygulanan anketin eğitimin nerelere getirildiğinin bir kanıtı olduğunu vurguladı. Kılıç, “Bu, kişi hak ve hürriyetine, insan hakkına aykırı bir durumdur. Bunun adına anket denemez. Doğal olarak birçok veli bu sorulara yanıt vermekte zorlanacak ve yanıt vermediği için kendisini dışlanmış hissedebilir, çeşitli endişelere kapılabilir. İsim yazarak anket yapmak, insanları ayrıştırır, özgürce cevap vermesini engeller. Üzücü olduğu kadar da kaygı verici bir durum” diye konuştu. Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Ertan Uysal ise velilerden gelen şikâyetler üzerine böyle bir anket uygulandığını tespit ettiklerini, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, “Anket ile ilgili ben de bu sabah bir duyarlı veli vasıtasıyla haberdar oldum. ‘Kuranıkerim ve Arapça biliyor musunuz?' soruları ile veli ad, soyad, imza kısmını kaldırdık. Anketi bu şekliyle revize edip tekrar okullarımıza gönderdik. Önceki bilgiler kullanılmayacak. Fişlemekle bir alakası yok” dedi.

SÖZCÜ İNTERNET SİTESİ