5 günün ağır kaza bilançosu!...

Bayram tatilinin ilk 5 gününde yurt genelinde karayollarında meydana gelen trafik kazalarında 80 kişi yaşamını yitirdi, 236 kişi yaralandı.

5 günün ağır kaza bilançosu!...
Milliyet'te yer alan habere göre Bakanlar Kurulu kararıyla Ramazan bayramının arife günü olan 4 Temmuz pazartesi ile ardından 8 Temmuz cuma gününü kamu personelinin idari izinli sayılmasıyla 9 güne çıkan Ramazan Bayramı tatilinde kentler boşaldı, kazalarla yollar yine kan gölüne döndü.

Yurt genelindeki karayollarında geçen cuma akşamından beri meydana gelen kazalarda 80 kişi yaşamını yitirdi, 236 kişi de yaralandı. En fazla kaza 26 kişinin öldüğü 72 kişinin yaralandığı pazar günü meydana geldi.

1 TEMMUZ: Sakarya, Bursa ve Denizli’de 9 kişi yaralandı.

2 TEMMUZ: Cumartesi günü Bolu, Antalya, Kayseri, Aydın, Kocaeli, Şanlıurfa, Trabzon ve Bursa’da 13 kişi yaşamını yitirdi. Bolu’da tünel girişine çarpan TIR’da 5 kişi yanarak can verdi.

3 TEMMUZ: Pazar günü Sinop, Bursa, Antalya, Denizli, Niğde, Aydın, Bilecik, Isparta ve Mersin’de ölümle sonuçlanan kazalarda 26 kişi yaşamını yitirdi.

4 TEMMUZ: Ramazan Bayramı arifesi pazartesi günü Samsun, Kahramanmaraş, Kayseri, adıyaman, Sakarya, Bayburt Muğla, Şanlıurfa ve Kastamonu’da meydana gelen kazalarda 19 kişi yaşamını yitirdi.

5 TEMMUZ: Bayramın ilk günü olan salı günü Bolu, Konya, Antalya, Çorum, Denizli, Tekirdağ, Sivas, Bursa’da 11 kişi öldü.

6 TEMMUZ: Bayramın 2’nci günü olan dün Antalya, Sakarya, Kırıkkale, Aydın, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kastamonu, Karabük ve Sakarya’da 11 kişi öldü.

MOTOSİKLET KAZALARI CAN ALDI

Kamyonetle çarpıştılar

Ağrı’nın Hamur ilçesinde Çetin Ödemiş’in kullandığı kamyonet, havalimanı kavşağında manevra yapan Murat Gördük’ün kullandığı motosikletle çarpıştı. Motosiklet sürücüsü ile aynı araçtaki Cemil Armağan hayatını kaybetti. Yaralanan 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

3 arkadaştan 2’si öldü

Antalya’nın Alanya ilçesinde bayram sabahı bir yakınlarını otogarda karşıladıktan sonra motosikletle evlerine dönen 3 arkadaş, park halindeki araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosikletten savrularak ağır yaralanan 3 arkadaş, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Abdullah Taş ve Mehmet Günel yaşamlarını yitirdi, 1’i ağır yaralandı.

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. İzmir’in Bornova ilçesinde alkollü olduğu öğrenilen 36 yaşındaki S.T. motosikletinin direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Sürücü S.T. hafif yaralanırken, yanındaki Hüseyin Önder hayatını kaybetti.