6 bin göçmen kurtarıldı,10 ölü var!..

Akdeniz'de İtalya ile Libya arasında kalan bölgede İtalyan güvenlik güçlerinin geçtiğimiz hafta sonu 6 bin kaçak göçmeni kurtardığı bildirildi.

6 bin göçmen kurtarıldı,10 ölü var!..
Sabah'ın haberine göre İtalyan yetkililer, bu sayının iki gün için rekor olduğunu söylüyor. 10 göçmenin ise boğularak can verdiği açıklandı. Göçmenler Afrika'dan Avrupa'ya geçişte Sicilya Kanalı'nı sık sık kullanıyor.

DONANMA GEMİSİNDE DOĞUM YAPTI

İtalyan donanması, kurtarılan göçmenleri, Sicilya adası ve Kalabriya bölgesindeki farklı limanlara taşıdı. Hafta sonu 16 göçmen teknesinden acil durum sinyali alındı ve bunlardan 4'ü için kurtarma operasyonu düzenlendi. İtalyan donanmasından yapılan açıklamada askeri devriye sırasında kurtarılan bir hamile göçmenin karaya taşınırken yolda doğum yaptığı aktarıldı.

Doğum sırasında sağlık ekiplerinin hemen müdahale ettiği ve anne ile bebeğin durumlarının iyi olduğu belirtildi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Melissa Fleming ise yılbaşından beri Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya 51 bin kaçak göçmenin ulaştığını ve bin 800 göçmenin ise hayatını kaybettiğini ifade etti.