6 iş adamı FETÖ'den tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 46 kişi gözaltına alındı.

6 iş adamı FETÖ'den tutuklandı!
Milliyet'te yer alan habere göre Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kahramanmaraş’ın Elbistan, Göksun ve Afşin ilçeleri, Elazığ, Erzincan, İstanbul, Malatya, Mersin, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, özel okul ve dershanelerde görev yapan öğretmenlerin de aralarında bulunduğu 46 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde de arama yapıldı. Eskişehir merkezli Ankara ve İzmir’de yapılan operasyonda aralarında eski Milli eğitim şube müdürü ile eski bir okul müdürünün de bulunduğu 37 kişi gözaltına alındı.

Karabük’te soruşturma kapsamında 14 kişi tutuklandı. Şifreli mesajlaşma sistemi “Bylock” uygulamasını kullandığı tespit edilen zanlılardan Mehmet Başaran’ın, Samsun Vergi Dairesinde  çalışırken FETÖ soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırıldığı belirtildi ve örgütün “Şanlıurfa il imamı” olduğu ileri sürüldü.

Tatlıcı Köse’ye şok

Öte yandan FETÖ’nün finans kaynağı oldukları iddiasıyla adliyeye sevk edilen işadamlarından Tatlıcı Köse’nin sahibi Veli Karahan, Şeref Can, Hüseyin Nuri Çomu, Mehmet Kıvanç, Şaban Üçgül ve Ahmet Ali Bozkurt tutuklandı. Diğer işadamları Nuri İlkkahraman, Adnan Öge, Abdurrahman Akbulut, Murat Yalçınkaya, Ağabey Koçaklı, Zeynel Abidin Aşlamacı, Ahmet Nuri Sabuncu, Ramazan Aşlamacı, Fatih Tekbıçak, HASAN Coşkun, Hikmet Moray, Mustafa Tekbıçak, Ahmet Tunçay ve Aslı Ceylan Altan serbest bırakıldı.

8 ilde 46 gözaltı

Kahramanmaraş’ta evlerinde arama da yapılan 43 şüpheli, sağlık kontrolünden geçirildi. Adana’da da FETÖ üyelerinin topladıkları “himmet” paralarını foreks piyasalarında değerlendirerek örgüte aktardıkları ileri sürüldü.