6 sanığın tahliye talebi reddedildi!

FETÖ Terör Örgütü’nün (FETÖ) medya yapılanmasına ilişkin davada mahkeme heyeti gazeteci Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın tahliye talebini reddetti.

6 sanığın tahliye talebi reddedildi!
Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre İstanbul 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Yakup Şimşek, Fevzi Yazıcı ve Nazlı Ilıcak ile tutuksuz sanık Tibet Murat Sanlıman geldi. Mehmet Altan, Ahmet Altan ve Şükrü Tuğrul Özşengül ise tutuklu bulundukları cezaevinde SEGBİS ile katıldı.

Savunmaların ardından davaya ilişkin görüşünü açıklayan duruşma savcısı, sanıkların üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, cezanın alt ve üst sınırları dikkate alındığında tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Fevzi Yapıcı, Şükrü Tuğrul Özşengül ve Yakup Şimşek’in üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kanunda ön görülen cezalarının alt ve üst sınırlarının kaçma şüphesini doğurduğu, tutuklama tedbirinin ölçülü olması ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme, Mehmet Altan’dan ele geçirildiği öne sürülen altı adet bir doların mahkemece gözlemlenmesi için emaneten getirtilmesini de istedi.

Mahkeme, gazeteci Nurettin Veren ile gizli tanık Söğüt’ün dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.