7 ayurvedik güzellik önerisi

"...Yapmamız gereken tek şey, erken yaşlanmayı önlemek için doğanın bizlere sunduğu nimetlerden yararlanmak. "

7 ayurvedik güzellik önerisi
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Doğa ana güzelliğimizle ilgili konularda en iyi çözümü bizlere sunuyor. Yapmamız gereken tek şey, erken yaşlanmayı önlemek için doğanın bizlere sunduğu nimetlerden yararlanmak.

Temiz ve gözenekli cilt: Pamuğun üzerine pastörize edilmemiş süt ile deri ve gözenekleri temizleyin.

Doğal nemlendirici: Normal ciltler için kendi nemlendiricinizi yapın. Bir maske gibi yüzünde kullanmak için 8 kaşık yoğurt, bir çorba kaşığı limon suyu ve portakal suyunu karıştırın. 15 dakika içinde nemli bir bezle temizleyin.

Cilt kremi: iki çorba kaşığı cilt kremi ve bir kaşık balı karıştırın. Beş dakika boyunca deri üzerinde beklettikten sonra ıslak bir bezle yüzünüzü temizleyin.

Cilt tonu ve pigmentasyon: Bir çiğ patatesi cilt üzerinde ovuşturun, pigmentasyon sorunlarını hafifletmede yardımcı olur ve cilt tonunuzu iyileştirir.

Doğal maske ve karışımlar: Zerdeçal tozu, süt ve sandal ağacı tozuyla güçlü bir maske yapmak mümkündür. Bu karışımı birkaç dakika boyunca yüzünüzde bırakın ve suyla temizleyin.

Pürüzsüz cilt: Pürüzsüz bir cilt için yüze, portakal kürü (portakal suyu) uygulayın.

AYURVEDİK CİLT TİPİNİZ HANGİSİ?

Ayurvedaya göre 3 cilt tipi vardır. Vata, Pitta, Kapha.

Vata:

Vata tipi genellikle kuru, hassas olan ve soğuk hissedilen cilt tipidir. Hava koşullarına karşı hassastır. Özellikle kuru rüzgarlı havadan zarar görür ve nemini çabuk kaybeder. Vata cilt tipi erken yaşlanabilir, dengelenmediğinde kuru, sert ve dengesini kaybetmiş bir halde olabilir.

Cilt bakımı

Esansiyel yağ veya bitki kombinasyonları içeren, besleyecek ve nemlendirecek ürünler kullanın.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım