70 yaşındaki İlhan Şeşen: "Aşık olmasam da sevişirim, erkeğim ben"

Posta Gazetesi'ne konuşan 70 yaşındaki İlhan Şeşen, Oya Çınar'ın aşk ve cinselliğe dair yönelttiği sorulara yanıt verdi.

70 yaşındaki İlhan Şeşen: "Aşık olmasam da sevişirim, erkeğim ben"
Posta Gazetesi'nden Oya Çınar'ın röportajından öne çıkan açıklamalar şöyle:

PLATONİK AŞK SAPKINLIKTIR

Platonik aşka inanıyor musunuz?

Platonik aşk net olarak sapkınlıktır.

Aaaa! Neden?

Öyle. Hukukçuyum biliyorsunuz. Platonik âşık olanlar kusuruma bakmasınlar ama böyle bir aşkı kabul etmiyorum. Dokunmadan aşk, olacak iş değil.

Peki âşık olmadığınız biriyle sevişebilir misiniz?

Evet. Bu da erkeklikle ilgili. Erkeğim ben. Duygu olur tabii. Duygu olmadan olmaz ama her duygunun aşk olmasını beklersek çok bekleriz.

“Bakire bir kızla karşılaşınca erkekliğim gidiyor” diyormuşsunuz...

Evet çünkü yaşı küçük olunca kadın gibi hissedemem.

Siz hiç bakire bir kadına âşık olmadınız mı?

Oldum ama onunla evlendim zaten.

Arzu Hanım’la 1974’te evlenip 1993’te boşanmışsınız...

Evet ama hâlâ beraberiz. Ben ona, “Özgür hissetmek istiyorum, boşanalım. Hem de sen babanın emekli maaşını alırsın bu sayede” dedim ve boşandık.

Hâlâ âşık mısınız peki?

Yani… Şey diyelim... Yani, onu bırakamam.

Vefa duygusundan mı?

Vefa, vicdan… Ne dersen artık adına. Onu bırakırsam üzüleceğini biliyorum. Sorumsuzca kendi hayatıma bakarsam mutlu olamam ki! Kendimi tanıyorum.

Bugüne kadar başka bir kadını üzmediniz mi hiç?

Çoook üzmüşümdür canım.

Kabul edemediğiniz hiçbir şey yok mu hayatta?

Hemen hemen yok gibi.

“Bu, her şey mümkün” demek mi?

Tamamen bu manada. Teşekkür ederim zırvalarımı doğru anladığın için.

SOKAĞA İŞEMEMİN TEK NEDENİ VARDI ÇOOOK ÇİŞİM GELMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl sokakta çişinizi ya parken görüntülendiniz. Çok eleştiren de oldu, “Ne var bunda? Bırakın müzisyenler işesin. Memlekete faydası bile olur” diyen de. Siz ne hissettiniz?

Bunu yapmamın tek nedeni vardı. Çoook çişim vardı. Dayanılmaaazz! Dayanmaya imkan yoktu. Orada otopark gibi bir şey vardı. Yoksa ben etrafa çok dikkatlice baktım. Kimse olmadığını görünce de çişimi yaptım. Ama demek ki arabaların içinde biri varmış. Sonrasında bir konserimde, erkek izleyicilerime sordum. “Aranızda sokağa işemeyen varsa lütfen el kaldırsın” dedim. Kimse el kaldırmadı. Yani, utanmadım desem yeridir. Gerçekten utanmadım! Gülüp geçtim.

Size ne ayıp gelir peki?

Birçok şey olabilir. Ama bence ayıp içinde olan bir insanı ayıplamak zayıflıktır. Çünkü o zaten ayıp bir şey yapıyor. Hem ayıp suç olsaydı cezası olurdu. Kimine göre yüksek sesle konuşup etrafı rahatsız etmek ayıptır kimine göre sokakta öpüşmek ayıptır. Bana göre sokakta öpüşmek asla ayıp değildir. Hatta herkes öpüşerek selamlaşmalı.