8 bin TL'yi ver başkanı seç!

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ve Ali Koç, seçim için şimdiden el altından kapışıyor.

8 bin TL'yi ver başkanı seç!
Akşam Gazetesi'nden Orçun Özateş'in özel haberine göre asil ve temsilci üye sayısı 55 bini buldu. Kritik nokta, oy hakkı olmayan ‘Temsilci’ üyelerin ‘Asil’ yapılması. Toplam üyelerde hala yüzde 60’a 40 Yıldırım ağırlığı var.

Fenerbahçe'de Haziran ayında kritik bir seçim yapılacak. Ali Koç adaylığını açıkladı. Mevcut Başkan Aziz Yıldırım’ın yeniden aday olacağı konuşuluyor. Seçimi kimin kazanacağı merak konusu. Başkanlık koltuğuna oturmak için yarışan iki adayın bugünlerde en önemli çalışması, kulüp üyeleri üzerinde gerçekleşiyor. Yıldırım’ın yeni üye atağına karşılık, Koç’un da son dönemde kendisini destekleyenlerin kulübe üye olması için yoğun çalışma yaptığı belirtiliyor. Üyeler arasında Aziz Yıldırım’ın üstünlüğü hala sürse de Koç’un son hamlesinden sonra makas kapanmaya başladı. Yıldırım’ın üyeler arasında 1.5 ay önce yüzde 70-30 üstünlüğü bulunuyordu. Son çalışmaların ardından dengenin yüzde 60-40 düzeyine geldiği tespiti var.

TEMSİLCİ ÜYELER ETKİLİ OLACAK

Bir de henüz kime oy vereceğini kararlaştırmamış ‘Kararsız’ üyeler var. Seçimin kaderinde de bu kitlenin etkisi büyük olacak. Temsilci üyelerle birlikte üye sayısının 55 bini bulduğu bilgisi verildi. Üyelik ücreti 10 bin TL. Bunun 2 bin TL’sini verenler ‘Temsilci üye’ vasfını kazanıyor. Ancak tüzükte çok önemli bir detay var. Bu üyeler ücretin kalan yüzde 80’lik bölümünü, yani 8 bin TL’yi daha ödeyerek ‘Asil’ duruma geçiyor. Yani oy hakkı kazanıyor. Son dönemde bu üyelerin sayısında artış var. Yeni üye kayıtlarının her geçen gün artacağı bilgisi de var. 

AİDAT KONUSUNDA DA SIKINTI VAR

Aidat yenileme konusunda yönetimin, muhalefete sıkıntı çıkarttığı iddiaları da bulunuyor. Aidat ödeyip, ödemediğini kontrol etmek isteyen üyelerin girdiği aidat.fenerbahce.org internet sitesine girenler, ‘Güncelleme nedeniyle uzun süredir hizmet veremediğine’ dair bir yazıyla karşılaşıyor. Koç’u destekleyen sosyal medya hesaplarında ise aidat için banka bilgileri paylaşılıp, 31 Mart’a kadar ödemelerin yapılması uyarısında bulunuluyor. F.Bahçe’nin yıllık üyelik ücreti 50 TL. Bu parayı ödemeyen o dönem için oy kullanma hakkını yitiriyor.
Konular Spor Haberleri