8 general havalimanında yakalandı!..

Darbe girişiminin başarılı olması halinde oluşturulacak Sıkıyönetim Komutanlıklarının başına atacak olan 8 general dün akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

8 general havalimanında yakalandı!..
Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre Sıkıyönetim Komutanlıkları'na atanacak 8 generalin tümünün Hava Kuvvetleri'ne mensup olması ise dikkat çekiciydi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalarda Deniz Kuvvetleri ile birlikte en çok personelin tutuklandığı ve tasfiye edildiği kuvvet olarak öne çıkmıştı.

8 HAVACI GENERAL YAKALANDI

Başarısız darbe girişimin ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Hürriyet'in edindiği bilgilere göre darbenin başarılı olması halinde Sıkıyönetim Komutanlıkarı oluşturulacaktı. Bu komutanlıkların başına da Hava Kuvvetleri Komutanlıkları'nda görevli generaller atanacaktı. Bu generaller ise şunlardı. Tuğgeneral İrfan Can, Tümgeneral İmdat Bahri Biber, Tümgeneral Fethi Alpay, Tümgeneral Haluk Sahar, Tümgeneral Mehmet Özlü, Tuğgeneral Ahmet Biçer, Tümgeneral Şaban Umut, Tümgeneral Serdar Gülbaş.

İşte bu 8 havacı general dün akşam saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan 8 general İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.