8 milyon TL böyle kül oldu!...

İzmir'de İTOB Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bitkisel yağ rafineri fabrikasında elektrik kontağından yangın çıktı. 4. kattan atlayan işçilerden Ahmet Sezigen ağır, onu tutmaya çalışan İbrahim Gümüş hafif yaralandı.

8 milyon TL böyle kül oldu!...
Yeni Asır'dan Fatih Şendil'in haberine göre İzmir'in Menderes İlçesi'nde İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bitkisel yağ rafineri fabrikasında elektrik sisteminin kısa devre yapması sonucu yangın çıktı. Çevredeki fabrikalara sıçramadan güçlükle söndürülen yangında, 4'üncü kattan atlayan işçilerden 35 yaşındaki Ahmet Sezigen ağır, onu tutmaya çalışan İbrahim Gümüş hafif yaralandı. Fabrika tamamen kül oldu, 8 milyon liralık zarar meydana geldi.

Tekeli mahallesindeki İzmir Ticaret Odası'na ait İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Ser Yağ Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. rafineri yağ fabrikasında önceki gece saat 01.00'de yangın çıktı. İlk belirlemelere göre alt kattaki bir elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın, yüklü miktarda bitkisel yağın da depolandığı fabrikayı kısa sürede sardı.

Binadan atladı

20 kişinin bulunduğu fabrikada, gece vardiyasında bulunan 3 kişiden ikisi alt kattaki alevlere yangın tüpü ile müdahale etmeye çalıştı. Yağların olduğu kısma sıçrayıp patlamalarla ilerleyen alevleri söndüremeyeceklerini anlayan 2 işçi durumu itfaiye ekiplerine bildirip binadan uzaklaştı. O sırada en üst katta bulunan ve fabrika sahibi Hüseyin Kızılelma'nın da kayınbiradeki olduğu öğrenilen Ahmet Sezigen yükselen alevlerin arasında mahsur kaldı. Sezigen ikinci kattaki pencereden sarkıp kendisini beton boşluğa bırakırken, aşağıda duran mesai arkadaşları kollarını açarak Sezigen'i tutmaya çalıştı. Pencereden atlayan Sezigen ile üzerine düştüğü arkadaşı İbrahim Gümüş yaralandı.

5 saatte 8 milyon

Menderes ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden çok sayıda itfaiye ekibinin müdahale ettiği yangın, 5 saat süren yoğun çaba sonucu kontrol altına alınarak diğer fabrikalara sıçramadan söndürüldü.

Fabrika Sahibi Hüseyin Kızılelma, ilk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığının düşünüldüğünü belirtti. Büyük üzüntü yaşadığını ancak can kaybı olmadığına sevindiğini belirten Hüseyin Kızılelma, "Fabrika sigortalı ama yangında yaklaşık 8 milyonun üzerinde bir zarar var. Ayrıca fabrika kullanılmayacak hale geldiği ve uzun süre yeniden yapılanma ve makinelerin alınması için geçecek süreyi hesapladığınızda zararın artacağı kaçınılmaz" diye konuştu.