‘AŞKIM, KIZIM KALK BEN GELDİM’

Sevgili kurbanı Tuğçe, tabutuna konan gelinlikle toprağa verilirken, zanlının cinayet sonrası aileyi arayıp ‘Tuğçe evde mi? Kalbini kırdım’ dediği ortaya çıktı..

‘AŞKIM, KIZIM KALK BEN GELDİM’

Adana’da Bayramın 4’üncü günü ayrılmak istediği sevgilisi 17 yaşındaki Malik E tarafından boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunan 20 yaşındaki Tuğçe Anlaş son yolculuğuna tabutuna konan gelinlik ve duvakla uğurlandı.

TUĞÇE’YE BABADAN SON BUSE

Çalıştığı Dubai’den iş bahanesiyle çağırılan baba Ergün Anlaş, önce “Yurt dışından geldin, domuz gribi aşısı vurulman gerekir” diyerek özel bir hastaneye götürüldü. Babaya acı haber, sakinleştirici iğne vurulduktan sonra söylendi. Kızına ta buta konmadan önce son kez sarılan acılı baba Ergün Anlaş, “Aşkım kızım kalk ben geldim” diyerek kızının yanağına son buseyi kondurdu.Güçlükle ayakta durabilen anne Meryem Anlaş ise “Kızım seni böylemi görecektik? Gelinlik giyeceğine kefen giydin. Yeşiller sana hiç yakışmamış. Sen kalk o tabuta ben gireyim” diyerek gözyaşı döktü. Zanlının Tuğçe’yi sürekli rahatsız ettiğini ileri süren dayı Bünyamin Susuzer de, “Olaydan bir hafta önce yeğenimin çalıştığı markete gitmiş ve kendisini darp etmiş. Tuğçe’ye ‘Benden ayrılırsan seni öldürürüm” diye tehdit etmiş. Ayrıca Tuğçe kaybolduktan bir gün sonra kardeşimi arayarak, ‘Tuğçe evde mi?  Dün kalbini kırdım biraz dedi. Cinayeti işledikten sonra oldukça soğukkanlı davrandı’’ şeklinde konuştu.

BİR AY FARKLA MÜEBBET ALABİLİR

Öte yandan 1993 doğumlu olduğu nüfus cüzdanını taşıyan zanlı Malik E’nin erken askere gidebilmek için, bir ay önce yaşını ‘2 yaş’ büyüttğü ortaya çıktı.  Mahkeme, baba Yusuf E’nin başvurusuyla ve  bir sağlık kuruluşundan alınan raporla 27 Ekim 2009’da zanlının doğum tarihinin 1991 olarak değişmesine karar verdi. Tuğçe’nin ailesi kemik yaşı tespiti isterken, zanlı doğum tarihi 1991 olarak kabul edilmesi halinde, ağırlaştırılmış müebbetle yargılanabilir.

Katiliyle aynı karede

Cinayetten birkaç saat önce çekilen görüntüde Tuğçe, Malik E. ve Atilla P. ile ölüme doğru gidiyor. (yanda) Öte yandan 25 Kasım 2009’da Tuğçe Anlaş’ın çalıştığı marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise Malik E, sigara alma bahanesiyle markete giriyor. Tuğçe Anlaş’ın ise, zanlıya hiç bakmayıp konuşmadığı görülüyor. Sigarasını alan zanlı ardından, “Sen çok konuşuyorsun” diyerek genç kıza fırça atıyor. Market sahibi, ‘Kızı rahatsız etme’ diye çıkışınca, ona da gözdağı veriyor.

Halil Bilek /Star