9 gol yiyen kalecinin sıkıntılı günleri

Ziraat Türkiye Kupası G Grubu ikinci maçında, Spor Toto 3. Lig temsilcisi FBM Makina Balçova Yaşamspor, konuk ettiği Galatasaray'a 9-1 mağlup olmuştu.

9 gol yiyen kalecinin sıkıntılı günleri
Yeni Asır'dan Mehmet Demirpolat'ın haberine göre G.Saray'dan 9 gol yiyerek Türkiye'nin gündemine oturan 30 yaşındaki file bekçisi şimdi de attığı bir tweet nedeniyle PFDK'lık oldu.

Türkiye Kupası'nda Galatasaray'dan 9 gol yiyen ve perde arkasında attığı twetten dolayı Türkiye'nin gündemine oturan Balçova Yaşamspor kalecisi Engin Kaya'nın başı dertten kurtulmuyor. Engin şimdi de Trabzon aleyhine yazdığı bir tweetten dolayı Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından tedbirsiz olarak ceza kurulan sevkedildi.

G.Saray'ın Avrupa'daki kötü gidişatının ardından Twitter'daki hesabından sarı-kırmızılı takıma yönelik, "O değilde yine mi dört. Darısı başımıza Galatasaray. Bi de biz atalım" şeklinde attığı tweet ve 9-1 biten maçın ardından sosyal medyada esprilere neden olmuştu. Engin'in dün de PFDK tarafından disipline sevk edilmesinin altında yine bir tweet'i neden oldu.

Engin'in bu kez de @enginkaya1 isimli twitter hesabından, Trabzon'un aleyhine attığı tweet üzerine Federasyon Hukuk Kurulu, kaleci Engin'i tedbirsiz olarak disiplin kuruluna sevketti. PFDK; Balçova Yaşamspor'un file bekçisi Engin hakkında, "'Hakaret' nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 41. maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" şeklinde açıklama yaptı. 

Haberi internette gördüğünü ve çok şaşkın olduğunu belirten kaleci Engin Kaya, "11 Mayıs 2014 tarihinde attığım bir tweet'ten dolayı disiplin kuruluna sevkedilmeme şaşırdım. Tamam, biraz dikkat etmeliydim ama bir çok kişi sosyal medyada buna benzer mesaj atıyor. Üstelik 7 ay önce yazdığım bir mesajdan dolayı sadece benim disipline gönderilmeme anlam veremiyorum" dedi. 
Konular Spor Haberleri