90 bin kişiye devlet kapısı!

Kamu kurumları, 3 statüde 90 binin üzerinde personel alımı için düğmeye bastı. En çok alım eğitim, sağlık ve güvenlik alanlarında yapılacak, başvuru süreci başladı.

90 bin kişiye devlet kapısı!
Takvim'den Hazal Ateş'in haberine göre istihdam seferberliği tüm hızıyla sürerken, kamuda 90 binin üzerinde kişiye iş kapısı açılıyor. Kamu kurumlarına memur, işçi ve diğer kamu personeli olmak üzere üç statüde yaklaşık 90 bin personel alımı yapılacak.

Kamu kurumları Mart itibarıyla alımlara başlarken; ilköğretim, lise, ön lisans, lisans mezunu KPSS ve KPSS'siz eleman alınıyor. Bakanlıklar kadro taleplerini Maliye'ye iletirken, personel alımlarının büyük bölümü 4B statüsünde sözleşmeli olarak istihdam edilmek üzere gerçekleşecek. Maliye; acil ihtiyaçları dikkate alarak personel alımlarına onay vermeye başladı.

Bu yılın sonuna kadar sürecek personel alımlarında sağlık, emniyet, eğitim, adalet başı çekiyor. Devlet Personel Başkanlığı'nın ilk atamalara ilişkin atama kontenjanları yayımlanırken, geniş kapsamlı merkezi personel alımı ise Haziran'da yapılacak. Maliye'nin atama onayları kapsamında sözleşmeli alımları da yapılıyor.

İŞTE ALIMLAR

Kurumların ihtiyacı ve alınacak personel sayıları şöyle:

Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin polis memuru adayı alımı için ilan verdi. Lisans mezunu ve KPSS'den en az 60 puan alma zorunluluğu bulunuyor. Başvurular 14 Nisan'da sona erecek.

Kredi Yurtlar Kurumu'na binin üzerinde sözleşmeli memur alınacak. Başvurular 14 Nisan'a kadar sürecek.

Aile Bakanlığı'na bin 500 danışma ve yönlendirme görevlisi alınıyor. İl müdürlüklerince alım ilanları yayınlanırken, KPSS'den en az 60 puan şartı yer alıyor. Başvurular 6-13 Nisan tarihleri arasında, sınav da 3 Haziran'da yapılacak.

Adalet Bakanlığı; 2 bin adli yargı hakim, savcı adayı ile 750 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim, savcı adayı alacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2 bin gelir uzman yardımcısı alacak. Adaylar 10-28 Nisan arasında başvurularını internetten yapabilecek. KPSS'den en az 70 puan alma koşulu bulunuyor.

Sağlık Bakanlığı 2 aylık dönemde 12 bin 500 personel alacak. Yükseköğretim Kurulu 4 bin kadroya öğretim üyesi, araştırma görevlisi gibi akademisyen alımı yapacak. Ulaştırma Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü de yaklaşık 2 bin 500 personel alacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı; 11 bin uzman erbaş, 13 bin sözleşmeli er olmak üzere 24 bin personel alıyor. Uzman erbaş alımlarına en az lise mezunları, sözleşmeli er alımlarına da en az ilköğretim mezunları başvurabilecek. Jandarma Genel Komutanlığı da 2 bin 650 personel alacak.

20 binin üzerinde sözleşmeli öğretmen alımında mülakat dönemi başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, bunların yanı sıra bin 500 engelli öğretmen ve ek atama ile de bin 300'ün üzerinde öğretmen alıyor.