95'lik Fatma nineye 'Çalışabilir' raporu!

Beykoz’daki bir gecekonduda tek başına yaşayan ve yeme-içme gibi temel ihtiyaçlarını dahi tek başına karşılayamayan 95 yaşındaki Fatma Arabacı’nın yakınları, bakıcı tutmak için devletin verdiği evde bakım maaşından yararlanmak istedi.

95'lik Fatma nineye 'Çalışabilir' raporu!
Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre rapor için Beykoz Devlet Hastanesi’ne götürülen ve 9 kişilik heyetin karşısına çıkan Fatma nineye, yüzde 46 özür oranı ve ‘çalışabilir’ raporu verildi. Baston ve tekerlekli yürüteçle yürüyebilen Fatma ninenin Çanakkale’de yaşayan oğlu Mümin Arabacı, geçtiğimiz ekim ayında evde bakım maaşına müracaat ettiklerini belirterek yaşadıklarını özetle şöyle anlattı:

“Evde bakım maaşı alabilmek için rapor istediler. 95 yaşında, hiçbir işini kendisi göremeyen anneme ‘çalışabilir’ raporu verdiler. Hastane çalışanları bile büyük bir şaşkınlık yaşadı. Bu raporla belediyeye gittiğimizde, parayı veremeyeceklerini, çünkü iş görememezlik bölümünde ‘çalışır’ yazdığını söylediler.”

Bu maaşı almak için tam teşekküllü bir hastane tarafından düzenlenmiş, engel oranı en az %50 olan ve “ağır engelli” bölümünde “evet” yazan rapor gerekiyor.

Fatma Arabacı, konuşmakta bile güçlük çektiğini belirterek, şunları anlattı: “Geçtiğimiz yıl kalbime pil takıldı. Evde tekim. Geçen  gün düştüm. Yardım istemek için sürüne sürüne kapı önüne kadar geldim. Saatler sonra kapı önünden geçen bir çocuk iniltilerimi duyunca kurtuldum. Kolum kırıldığı için alçıya aldılar. Daha önce de 3 kere düştüm.”