96 şüpheli hakkında gözaltı kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasına ilişkin soruşturmada 25’i asker olmak üzere 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara'da ise 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

96 şüpheli hakkında gözaltı kararı!
İHA'nın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasına ilişkin soruşturmada 25’i asker olmak üzere 45 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul merkezli 25 ilde başlatılan operasyon kapsamında 18 şüpheli yakalanırken diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığında FETÖ operasyonu: 51 gözaltı kararı

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Kara Kuvvetleri Komutanlığında yürütülen FETÖ soruşturmasında 20’si muvazzaf 49 asker ile 2 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki bazı askerlerin FETÖ'nün mahrem imamlarıyla örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullanılan, ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edildi. Bu kapsamda soruşturmayı derinleştiren başsavcılık, 5’i yarbay, 12’si binbaşı, 31’i yüzbaşı, 1’i üsteğmen ve 2’si mahrem imam olmak üzere 51 şüphelinin ismine ulaştı. 20’si aktif görevde olan 51 şüphelinin yakalanması için Ankara merkezli 28 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen gözaltı işlemleri devam ediyor.