ABD Başkanı Trump gazetecilerin sorularını yanıtladı

ABD Başkanı Donald Trump yaklaşan seçimlerde Cumhuriyetçileri desteklemek adına konuşacağı, Florida’da gerçekleşecek olan miting için ayrılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Trump gazetecilerin sorularını yanıtladı
İHA'nın haberine göre Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili Suudi Arabistan’ın rolü ve tutuklanan 18 kişi ile ilgili gelen bir soruya Suudilerin kendisine ihanet ettiğini düşünmediğini söyleyerek cevaplayan Trump ardından Florida’ya gitmek üzere ayrıldı.

Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı’yı öldürmesi ile ilgili olarak Trump’a yapılan baskılar da artıyor. Florida Senatörü Marco Rubio önderliğinde Cumhuriyetçi senatörler Suudi Arabistan ile yapılan sivil alandaki nükleer görüşmelerin durdurulmasını istedi.

Senatörler Trump’a gönderdikleri mektupta “Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile gelişmeler ve Yemen’de ve Lübnan’da Suudilerle alakalı olaylar Suudi Arabistan’ın şu anki yönetiminin şeffaflığı, sorumluluğu ve adalet yaklaşımı konularında ciddi endişelere sebep olmaktadır” ifadesi yer aldı.

Senatörler ayrıca Trump çağrılarına cevap vermez ise Atom Enerjisi Kanununda yer alan bir maddeyi ABD-Suudi anlaşmasını durdurmak için kullanabileceklerini beyan etti.

Rubio’nun yanında mektubu imzalayan senatörler ise Colorado’dan Cory Gardner, Kentucky’den Rand Paul, Nevada’dan Dean Heller ve Indiana’dan Toss Young.