ABD, DAEŞ yerine boş arazileri bombalıyor!..

Cerablus ile Azez hattında 3 yıldır çatışan Türkmen Tugay Komutanı, ABD uçaklarının DAEŞ hedeflerini değil boş arazileri bombalayıp gittiğini belirtti.

ABD, DAEŞ yerine boş arazileri bombalıyor!..
Akşam'dan Lokman Happani'nin haberine göre Adana’da İncirlik Hava Üssü’nden kalkan ABD uçakları neredeyse her gün Suriye’deki DAEŞ hedeflerini vuruyor. Bu konudaki en çarpıcı iddia ise Türkmen cephesinden geldi. 15 Temmuz darbe girişiminde İncirlik Hava Üssü’nün konumu ve Suriye sınır hattında darbeci askerlerin DAEŞ’in Türkiye’ye geçişine yol vermek için birlikleri çekmesinin ortaya çıkmasının ardından bölgede dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Menbiç’i DAEŞ’in elinden alan YPG’ye verdiği desteği ABD diğer bölgelere yapmıyor.

Cerablus ve Azez arasında oluşturulması planlanan güvenli bölge hattında DAEŞ ile çatışan Türkmen birlikleri, ABD’nin YPG operasyonlarına gösterdiği desteği kendilerine göstermediğini belirterek 'Bilerek vurmuyorlar' dedi.

Bilerek vurmuyor

Yıllardır DAEŞ’e karşı mücadele veren Fatih Sultan Mehmet Tugayı 151. Alay Komutanı Basri Süleyman Akşam’a konuştu: "Suriye sınırında ABD uçakları gece veya gündüz saldırıların çoğunda boş arazileri vuruyor. Azez bölgesindeki DAEŞ hedefleri 500 metre ilerimizde. DAEŞ’lilerin mevzilendiği bölge yerine uçaklar boş arazileri bombalıyor. Bu durum bizleri hayrete düşürüyor. Hedefleri vursalar Azez ve çevresi de DAEŞ’ten kısa sürede temizlenmişti."

Cerablus çoktan kurtulmuştu

Basri Süleyman, Türkiye ve ABD arasında Azez ile Cerablus arasının güvenli bölge oluşturulması kapsamında yerli Türkmen ve Araplara destek verilmesi konusunun görüşüldüğünü belirterek ekledi, “Biz bu bölgede canla başla güvenli bölge oluşturulması için gece gündüz savaşıyoruz. Ancak ABD uçakları hiçbir zaman bize destek olmadı. ABD PKK’nın Suriye kolu YPG’ye tam destek veriyor. Bize de hava desteği sağlasalar Cerablus da DAEŞ’ten temizlenirdi..."