ABD terör örgütü YPG'ye silah sevkiyatı!

Reuters'ın haberine göre ABD PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'ye silah sevkiyatına başladı. Sevk edilenler arasında küçük silah, mühimmat ve araçlar olduğu belirtildi.

ABD terör örgütü YPG'ye silah sevkiyatı!
Hürriyet'te yer alan habere göre NBC News ve Reuters’a konuşan ABD yetkilileri, Suriye’deki Kürt gruplara silah gönderiminin başladığını açıkladı.

PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG-PYD’ye silah gönderildiğini açıklayan yetkililer, son 24 saatte sevkiyatın gerçekleştiğini vurguladı.

Pentagon sözcülerinden Binbaşı Adrian Rankine Galloway ise, “Bugün Suriye Demokratik Güçlerinin Kürt unsurlarına küçük silah, mühimmat ve araçlar sevk ettiğimizi teyit ediyorum” dedi. Binbaşı Galloway silahların tipleri, mühimmat ve araçların miktarları ile ilgili bilgileri ise paylaşmak istemedi.

TRUMP'TAN TALİMAT

ABD Başkanı Donald Trump bu ayın başında Pentagon’a Rakka operasyonu kapsamında PYD/PKK’ya silah ve ekipman vermesi talimatını vermişti.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara – Washington arasındaki ilişkilerin gerilmesine sebep olan gelişmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump’ı ziyaretinde bu konu gündeme gelmişti.

HANGİ SİLAHLAR LİSTEDE?

NBC News’e konuşan ve ismini açıklamayan iki yetkili, hangi silahların gönderildiğini ya da silahların hangi yolla ulaştığına dair bir açıklama yapmadı. Fakat geçtiğimiz haftalarda ABD’li yetkililer tüfek, buldozer, zırh ve radyo gibi teçhizatlar göndereceklerini açıklarken, Suriye’deki YPG temsilcileri ABD'nin kendilerine havan mermileri, ısı güdümlü füzeler, doçka ağır makineli tüfekler, otomatik silahlar, ağır otomatik silahlar, zırhlı araçlar ve tanklar vereceğini açıklamıştı.