ABD'de feci tren kazası!

ABD’nin Seattle kentinde bir tren, yeni yapılan güzergahta raydan çıkarak otoyola girdi.

ABD'de feci tren kazası!
Milliyet'in haberine göre ABD’nin Washington eyaletindeki Tacoma kenti yakınlarında yüksek hızlı Amtrak treni raydan çıktı. I-5 Otoyolu’na giren tren yolda seyreden araçların üzerine devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre en az 6 kişi hayatını kaybetti, 77 kişi de yaralandı. Washington Eyaleti Ulaşım Departmanı, 501 numaralı yolcu treninin raydan çıkarak I-5 Karayolu’na girdiğini açıkladı.

Otobanda ilerleyen birkaç aracın, yola devrilen trenin altında kaldığı belirtildi. Trenin Seattle’dan yerel saatle 07.25’te ayrıldığı ve 11.05’te Portland, Oregon’da olmasının beklendiği kaydedildi. Bazı vagonların ters döndüğü, kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü kaydedildi. 

Otoyol kapatıldı

Kaza sonrasında eyaletlerarası I-5 otobanının trafiğe kapatıldığı ve araç sahiplerine kaza bölgesinden uzak durmaları çağrısı yapıldığı belirtildi. Görgü tanıkları ise 115 kilometre hızla giden trenin, önce yalpalamaya başladığını, ardından da raylardan çıkarak otoyola girdiğini ifade etti.

İlk seferde kaza

Reuters haber ajansı, kazanın Tacoma ve Olympia arasındaki yeni güzergahta yapılan ilk seferde gerçekleştiğini aktardı. Hızlı trenin ilk seferinde raydan çıkarak otoyola girmesi bu güzergahın güvenli olmadığı yorumlarına neden oldu. Kamuoyuna açıklama yapma yetkisi olmadığı için adını vermeyen bir yetkili ise AP haber ajansına yaptığı açıklamada, ilk bulguların trenin raydan çıkmadan önce bir şeye çarptığını gösterdiğini söyledi.