ABD'de süpermarkette silahlı saldırı!..

Ülkenin en büyük süpermarket zincirinin bir şubesinde yaklaşık 30 el silah sesi duyuldu, uluslararası haber ajansları üç kişinin yaşamını yitirdiğini bildirildi.

ABD'de silahlı saldırı!..
Milliyet'te yer alan habere göre New York'taki terör saldırısıyla sarsılan ABD'de, ülkenin orta kesiminde yer alan Colorado'daki bir süpermarkette silahlı saldırı düzenlendi.

Ünlü market zinciri Walmart'ın Denver'ın hemen yanındaki Thornton kentindeki şubesinde ateş açan saldırgan, üç kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Reuters haber ajansı, üçüncü kurbanın bir kadın olduğunu son dakika koduyla duyurdu.

Thornton polisi, saldırıyı kimin yaptığıyla ilgili henüz bir açıklama yapmış değil. Resmi Twitter hesabından saldırganın artık 'aktif' olmadığı duyuruldu.

Saldırı sırasında süpermarkette olan müşterilerden Aaron Stephens, kasada ödeme yaparken silah sesleri ile kurşunların sekme seslerini duyduğunu aktardı. Stephens, "Çalışanlar çığlık atıyordu ve müşteriler de çığlık atmaya başladı. İnsanlar can havliyle dışarı kaçtı" sözleriyle yaşanan dehşeti anlattı.

Yerel medyaya konuşan bazı market müşterileri ise yaklaşık 30 el silah sesi duyduklarını söyledi.

Reuters'a konuşan polis Victor Avila ise polisin saldırının nedenini araştırdığını bildirdi. Polis, görgü tanıklarından olayı anlatmaları için kendileriyle irtibata geçmesini istedi.

Olay yerinden geçilen fotoğraflarda, büyük bir kompleks olan süpermarketin önünde bekleyen polisler, onlarca polis aracı ve ambulans dikkat çekiyor.

ABD'de süpermarkette silahlı saldırı!..

Denver'ın 16 kilometre kuzeydoğusundaki Thornton'da yaklaşık 120 bin insan yaşıyor.

New York'un en ünlü semti Manhattan'da bir kamyoneti yayaların üstüne süren Özbekistan asıllı Sayfullo Saipov, sekiz insanın ölümüne yol açmıştı. Yaralı yakalanan saldırgan terör suçlamasıyla mahkemeye çıkacak. Saldırının kurbanlarından beşi New York'a tatile gelen Arjantinli arkadaşlardı.