ABD'li komutandan skandal Afrin açıklaması

PKK ve FETÖ'ye desteğiyle bilinen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel, skandal bir açıklama daha yaptı. Votel, Afrin'de terör örgütü PKK'ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın 'DEAŞ' ile mücadeleyi zayıflattığını öne sürdü.

ABD'li komutandan skandal Afrin açıklaması
İHA'nın haberine göre ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Afrin harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Votel, "Afrin harekatı DEAŞ’la mücadelede dikkatleri dağıtıyor. Türkiye ile her gün görüşüyoruz. Bugün bizzat ben mevkidaşımla görüşme yaptım" dedi.

Votel, Rusya’nın, İran’la birlikte Esad’ın Suriye yönetimini güçlendirmeye ve ABD ile Türkiye arasındaki uzun zamandır devam eden stratejik ortaklığı kırmaya çalıştığını savundu. Votel, "Suriye’de bulunan ortaklarımız, bizim hedeflerimize doğru uzun bir yol kat etti ve bu mücadelenin tamamlanmasıyla onlarla birlikte kalacağız" diyerek, Suriye topraklarındaki DEAŞ varlığını ortadan kaldırma hedefinde ısrarlı olduklarını dile getirdi. Votel, Rusya’nın bölgedeki hava savunma füze sistemlerindeki artışının hava sahasına hakim olma ve erişimlerini tehdit ettiğini iddia etti.

Votel, "Rusya, bu ilerlemeyi DEAŞ’ı yenmek için değil, kendi etkisini korumak ve durumu kontrol altına almak için kullanıyor. Rusya’nın Suriye’de olan çıkarlarının daha geniş ve uluslararası toplumun menfaatleri için olmadığı açıktır” diye konuştu.

FETÖ'cüler için 'Müttefiklerimiz tutuklandı' demişti

15 Temmuz darbe girişimi sonrası 'Müttefiklerimiz tutuklandı' diyerek FETÖ'cü askerlere düzenlenen operasyonları eleştiren ABD'li General Votel, defalarca PKK'lı teröristleri ziyaret etmişti.

Votel ayrıca Amerikan silahlarının PKK'ya ulaştırılmasında da kilit rol oynuyor.