ABD’li yolcu otelde tek başına doğurdu!

İstanbul’da aktarmalı uçağını beklerken kaldığı otelde tek başına bir erkek çocuğu dünyaya getiren ABD’li yolcu, doğumdan 12 saat sonra uçuş için gittiği Atatürk Havalimanı’nda ilgi odağı oldu. Bebeğe Xavier Ata adı verildi.

ABD’li yolcu otelde tek başına doğurdu!
Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre ABD’nin Atlanta şehrinden İstanbul aktarmalı olarak Almanya’nın Stuttgart kentine gitmek üzere çarşamba günü Atatürk Havalimanı’na gelen ABD’li hamile yolcu Tia Freeman (22), İstanbul’da kaldığı otelde tek başına doğum yaptı.

Dün sabah uçuşuna devam etmek üzere Atatürk Havalimanı’na giden çiçeği burnunda anneye, Türk Hava Yolları (THY) ve TGS Yer Hizmetleri personeli yardımcı oldu. Erken doğum yapan anneye çalışanlar bebek bakım kiti ve giysileri vererek eksikleri temin etti.

‘HASTANEYE YETİŞEMEDİM’

Bir süre dış hatlar gidiş katında bulunan bebek bakım odasında bekleyen anne ve bebeği, doğumdan itibaren 48 saatlik süre geçmediği için uçuşu gerçekleştiremedi.

Anne Freeman, “Bebeğim dün gece 20.40’ta doğdu. İstanbul’a indim. Almanya’ya gidecektim. Otele yerleştim, sonra sürpriz bir şekilde doğum gerçekleşti. Çok hızlı bir şekilde oldu, hastaneye gidemedim. Babası Atlanta’da. Almanya’ya arkadaşlarımı ziyarete gidiyordum. İyi hissediyorum, iyileştiğimi tahmin ediyorum” diye konuştu.

İlk ismi Xavier konulan bebeğe, ikinci isim olarak da Ata adı verildi. ABD Hava Kuvvetleri’nde yer hizmetleri personeli olduğu öğrenilen Freeman ve bebeği, gerekli işlemler için daha sonra ABD’nin İstanbul Konsolosluğu’na götürüldü.

ABD’li yolcu otelde tek başına doğurdu!